Bahara müzikle merhaba

Güncelleme Tarihi:

Bahara müzikle merhaba
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2023 16:22

CSO ADA Ankara, mart ayında müzikseverlere oldukça geniş bir repertuvar sunuyor. Mart ayı içinde klasik müzik konserlerinin yanı sıra çocuklar için müzikaller, tek kişilik müzikli oyunlar, halk dansları ve ezgilerinin seslendirileceği konserler, caz müziğin önemli isimlerinin sahne alacağı performanslar, Ankaralılar için buluşacak. İlkbahar, Ankara’da müzik tınılarıyla başlayacak.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şubat ayı programını iptal eden CSO ADA Ankara, mart ayında zengin bir repertuvarla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Ana Salon, Mavi Salon ve Tarihi Salon olmak üzere üç farklı salonda ay boyunca hemen her gün programlar yer alıyor. 2 Mart’ta Tarihi Salon’da Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun solo konseriyle başlayacak olan programda dünya sahnelerinin önemli orkestraları sahne alacak. Grammy ödüllü alman barok topluluğu Akademie Für Alte Musik Berlin 2 Mart’ta, Londra’daki dünyaca ünlü Wigmore Hall’un yöneticisi John Gilhooly tarafından kurulan Wigmore Solistleri 12 Mart’ta Ana Salon’da sahne alacak.

Bahara müzikle merhaba

Haberin Devamı

Bahara müzikle merhaba

DÜNYA SAHNELERİNİN YILDIZLARI
Dünya sahnelerinin önemli solistleri de mart ayı boyunca CSO ADA Ankara’da Başkentli müzikseverlerin karşısına çıkacak. Armonikanin dünya starı Antonio Serrano, yeni projesi “Clazzical” ile 4 Mart’ta Ana Salon’da olacak. Klasik müzik ve elektronik müziği eşsiz bir uyumla birleştiren beste ve yorumlarıyla bilinen İtalyan sanatçı Roberto Cacciapaglia, 5 Mart’ta; dünyanın en iyi 10 kadın piyanistinden biri kabul edilen Ukraynalı piyanist Anna Fedorova, 15 Mart’ta yine Ana Salon’da solo konser verecek. Birden fazla Grammy ödülü ve 2017’de NEA Caz Ustası unvanı da dahil olmak üzere, kendi alanında en yüksek ödüllere layık görülen Dave Holland, 16 Mart’ta Ana Salon’da sahne alacak. Frida Kahlo’dan ilham alan ve erkek egemen bir toplumda kadın saksafon sanatçısı olarak kendine özel bir yer edinen Melissa Aldana, 19 Mart’ta dinleyicileri eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Bahara müzikle merhaba

Haberin Devamı

Bahara müzikle merhaba

GELENEKSEL EZGİLER
Halk müziğinin geleneksel ezgilerinin seslendirileceği konserler de, programda yer alıyor. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenleyeceği ‘Kadınların Türkü Dünyası’ başlıklı konserde kadın ses sanatçıları ile sahne alacak. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Mehmet Akif Ersoy anısına 10 Mart’ta konser verecek. Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, ‘Türk Dünyasında Kadın’ başlıklı konserle 16 Mart’ta dinleyici ile buluşacak. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, ‘Ulu Kale Çanakkale’ isimli konserde Çanakkale destanını sahneye taşıyacak. Konser 17 Mart’ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Programda çocuklar da unutulmadı. Alis’in büyülü bir dünyaya yolculuğunu anlatan ‘Alis Harikalar Diyarında’ ve ‘Oz Büyücüsü’ müzikli çocuk oyunu, minik izleyicileri bekliyor olacak.

 MART AYI PROGRAMI

* 2 Mart, Dünün Bugünün Türküsü - Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu (Tarihi Salon, 19.30) / Akademie Für Alte Musik Berlin (Ana Salon, 20.00)

* 3 Mart, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sergey Rachmaninoff’un 150. Doğum Yıldönümü Konseri (Ana Salon, 20.00)

* 4 Mart, Alis Harikalar Diyarında Müzikli Danslı Çocuk Oyunu (Mavi Salon, 15.00) / Antonio Serrano (Ana Salon, 20.00)

* 5 Mart, Roberto Cacciapaglia (Ana Salon, 20.00)

* 8 Mart, Kadınların Türkü Dünyası - Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu (Tarihi Salon, 19.30)

Haberin Devamı

* 9 Mart, Cana Gürmen ve Cihat Aşkın Piyano Keman Resitali (Mavi Salon, 20,00)

* 10 Mart, Bir Vatan Şairi ‘Mehmet Akif Ersoy Anısına’ Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu (Mavi Salon, 19.30) / Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Dünya Kadınlar Günü Konseri (Ana Salon, 20.00)

* 11 Mart, Bir Garip Orhan Veli Müzikali (Mavi Salon, 14.00-20.00) / Marcelo Nisinman Quartet - Astor Piazzola Anısına (Ana Salon, 20.00)

* 12 Mart, Wigmore Solistleri (Ana Salon, 20.00)

* 13 Mart, Nemeth Quartet (Mavi Salon, 20.00)

* 15 Mart, Anna Fedorova Solo Piyano Resitali (Ana Salon, 20.00) / Müzikte Alla Turca Döneminin Zirvesi – Viyana Klasikleri (Mavi Salon, 20.00)

* 16 Mart, Nağme-İ Şifa – Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu (Tarihi Salon, 19.30) / Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu (Mavi Salon, 19.30) / Dave Holland Trio (Ana Salon, 20.00)

Haberin Devamı

* 17 Mart, Ulu Kale, Çanakkale - Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu (Tarihi Salon, 19.30)

* 19 Mart, Melissa Aldana (Ana Salon, 20.00)

* 20 Mart, Geleneksel Enstrümanların Kontrabas ile Buluşması (Mavi Salon, 20.00) / Muhiddin Dürrüoğlu & Özgür Aydın Dört El Piyano Resitali (Ana Salon, 20.00)

* 22 Mart, Kafkaslardan Esen Rüzgâr - Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu (Tarihi Salon, 19.30) / Şenay Lambaoğlu (Mavi Salon, 20.00)

* 23 Mart, Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent Sezon Konserleri (Mavi Salon, 20.00)

* 25 Mart, Oz Büyücüsü - Müzikli Çocuk Oyunu (Mavi Salon, 15.00)

Bahara müzikle merhaba

 Grammy ödüllü alman barok topluluğu Akademie Für Alte Musik Berlin 2 Mart’ta Ana Salon’da sahne alacak.

Bahara müzikle merhaba

 11 Mart’ta Mavi Salon’da iki temsille gerçekleşecek olan eserde usta oyuncu Reha Özcan, Orhan Veli’nin kaleminden İstanbul’u, aşkı ve tüm insanlık hâllerini tek kişilik bir performansla anlatıyor.

Bahara müzikle merhaba

 Dünyanın en iyi 10 kadın piyanistinden biri kabul edilen Ukraynalı piyanist Anna Fedorova, 15 Mart’ta Ana Salon’da.

Bahara müzikle merhaba

 Erkek egemen bir toplumda kadın saksafon sanatçısı olarak kendine özel bir yer edinen Melissa Aldana, 19 Mart’ta Ana Salon’da.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!