Bağışlandıkça umut olacak

Güncelleme Tarihi:

Bağışlandıkça umut olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 23:44

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için tüm illerde düzenlenen ‘Bir Kitap Bir Umut’ adlı kitap bağışı kampanyasını Ankara'da başlattı.

Haberin Devamı

Gül, Ankara Adalet Sarayı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların canı, güvenliği, onuru eğitim hakkı ve sağlığının devlete emanet olduğunu, kitabın en iyi dost, en iyi arkadaş olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurularak, anlamlı bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla Ekim 2019’da bir protokolle tüm cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların şehir kütüphaneleri ile halk kütüphanelerinden istifade etmeye başladığını anımsatan Gül, “Salgında ara verilmesine rağmen bu sürede 286 bin kitap cezaevinden talep edilmiş, okunmuş ve tekrar kütüphaneye bırakılmıştır” ifadesini kullandı.

Bağışlandıkça umut olacak


Gül, cezaevinde bulunanlara yönelik iyi hal uygulamasına değinerek, "İyi hal uygulamasına yönelik puan sisteminde kitap okuma becerisi, alışkanlığı da önemli, olumlu bir puan olarak değerlendirilmektedir. Kitapla buluşmanın insanı topluma, insanı kendisine yaklaştıracağına, barıştıracağına, toplumla bütünleştireceğine olan inancımızla bu kampanyayı çok önemli buluyoruz" diye konuştu. Bakan Gül, konuşmasının ardından adliye binası önüne kurulan kitap kumbarasına 23 kitap bağışladı.

Bağışlandıkça umut olacak


KUMBARAYA KİTAP ATTILAR

Haberin Devamı

Ankara Batı Adliyesi’nde de kampanyaya destek için program düzenlendi. Batı Adliyesi Başsavcısı Gökhan Karaköse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bağış kampanyasına Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ilçe emniyet ve milliyet eğitim müdürlüğü yetkilileri katıldı. Katılımcılar kitap kumbarasına kitap atarak kampanyaya destek oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!