Güncelleme Tarihi:
Ankara Manavlar, Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası, hareketlenen balık sezonunu düzenlediği şenlikle kutladı. 19 Mayıs Spor Kompleksi 1 nolu dış sahada gerçekleşen etkinlik kapsamında pişirilen bir ton balık vatandaşa dağıtıldı. Şenlikte konuşan Oda Başkanı Atilla Süslü, kaçak avlanmaya dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kaçak av sorunları, balık az geldiği dönemlerde, yaz dönemleri ve avlanma yasağının başladığı günlerde ortaya çıkarak, esnafımızı mağdur ediyor. Otobüs altında, bagajlarda kaçak yollarla vatandaşa ulaştırılmaya çalışılan balıklara karşı yetkililerden önlem alınmasını talep ediyoruz. Kaçakçılığın önlenmesi için düzenli olarak çalışamalar yapılmalı. Bizler herhangi bir sorun veya ihbar olduğu anda yetkililere ulaşıyoruz. Balıkçılarımızın emeklerinin korunması için, kaçak avın önüne geçilmesi mecburidir.”
EN TAZESİ ANKARA’DA
Türkiye’de en taze balığın Ankara’da yendiğini de belirten Süslü, şöyle devam etti: “En taze balık şüphesiz ki Ankara’da yenir. Çünkü bütün denizlerimizden gelen balıklar merkez noktada bulunan Ankara’dan geçer. Balık sektörü için kavşak noktası olan Ankara, zamanlama açısından en avantajlı bölgedir. Bu avantajımız sayesinde, Ege, Karadeniz ve Marmara bölgesinden gelen balıklarımız tazeliklerini koruyarak Ankara’ya gelir ve tezgahlarımızda sergilenir.”
Oda Başkanı Atilla Süslü, şenlikte balık tezgahının başına gelerek vatandaşlara esnaf usülü balık dağıttı.