Bademlidere'ye ilk kazma vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Bademlidereye ilk kazma vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 14:02

Çankaya Belediyesi'nin, Bademlidere ağaçlık alanını, kentin nefes alma noktası haline getirecek Rekreasyon ve Mesire Alanı Projesi için temel atma öncesi ilk hazırlık çalışmaları başladı.

Haberin Devamı

Bademlidere, Kırkkonaklar ve Boztepe Mahallelerini de kapsayan Ankara’nın Güneydoğusu ve İmrahor Vadisi’nin devamında yer alan yaklaşık 700 bin metrekarelik bir alana sahip olacak proje tüm kentlinin rekreatif faaliyetlerine yönelik büyük bir doğa parkı olarak düzenlenecek. Ankaralının doğayla kucaklaşma ve doğayı hissetme ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla bir nefes alma koridoru olarak tasarlanan rekreasyon alanında yol açma çalışmalarına başlanırken alandaki su, kanalizasyon ve elektrik altyapı uygulamaları için de ilgili kurumlarla iletişime geçilerek çalışmaların başlayacağı bildirildi.

BÖLGEDE YAŞAMI DEĞİŞTİRECEK

Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı özgün tasarımı ve doğal malzeme kullanımı ile ön plana çıkarken mart ayında yapılacak temel atma öncesi yol tesviyesi ve yolların kot düzenlemesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
Bademlidere bölgesinde 5 bin, Kırkkonaklar bölgesinde 3 bin ve Boztepe bölgesindeki 2 bin vatandaşın yaşantısında değişikliklere yol açacak olan projede rekreasyon alanı aynı zamanda kent ekosistemi için de büyük bir katkı sunacak içerikte tasarlandı. Proje kapsamında piknik ve mesire alanları, çocuklara yönelik oyun alanları, seyir terasları, doğa gözlem alanları, doğa bahçeleri, geniş bitki partelleri, at ile gezinti parkurları ve bisiklet yolları Ankaralıların hizmetine sunulacak.

Haberin Devamı

TEPELİ TOYGAR KUŞU

Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı’nda ayrıca hediyelik eşya ve magnet olarak da kullanılabilecek Toygargiller familyasına ait bir kuş türü olan boyu 16-18 cm arasında değişen büyük kanatlı ve gür sesli Bademlidere bölgesine özgü Tepeli Toygar Kuşu da özel bir simge olarak markalaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!