Bacada ihmal zehirliyor

Güncelleme Tarihi:

Bacada ihmal zehirliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 14:41

Kış aylarında sık görülen karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini hatırlatan İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Kış aylarında sık görülen karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini hatırlatan İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı. Kış aylarında yoğun talep olduğunu hatırlatan yetkililer, Başkentlilerden sıkışıklık yaşanmadan, hem kendi güvenlikleri hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için şu günlerde bacalarını temizletmelerini istedi.
Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu vurgulayan yetkililer, vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmalarının yanlış bir yöntem olduğunu ifade ettiler.

Haberin Devamı

YÜZDE 25 İNDİRİM

İtfaiye Dairesi yetkilileri, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara yüzde 25 indirim uygulanacağı bilgisini verdi. Baca temizliği yaz kampanyası fiyatları ise şöyle:
* Soba-kombi bacası: 32 TL
* Kazan bacası (Tekli): 62 TL
* Kazan bacası (çiftli): 133 TL
* Şömine-Barbekü bacası: 62 TL
* Lokanta ve sanayi bacası: 168 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!