Aydın’dan sert salvolar

Güncelleme Tarihi:

Aydın’dan sert salvolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, son dönemde eleştiri oklarını kendisine yönelten eski Başkan Bent Ahlat ile mevcut Başkan Atilla Süslü’ye ağır ifadelerle yüklendi.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde genel kurul öncesi yükselen gerilim, eski ve yeni yöneticilerin karşılıklı suçlamaları ile doruğa çıkarken, Onursal Başkan Cemal Aydın’dan, hem eski Başkan Bent Ahlat hem de mevcut Başkan Atilla Süslü’nün açıklamalarına sert yanıt geldi.
Ankaragücü’nde yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemdeki hizmetlerini herkesin bildiğini, son dönemde bu büyük kulübe hiç bir şey vermeyen isimlerin çıkıp kendisini eleştirdiğini dile getiren Aydın, şunları söyledi:
“Ben 11 Aralık 2008’de ‘Bir daha dönmemek üzere Ankaragücü’nü bıraktım’ lafını üstüne basa basa söyledim. Ancak, kulübün ihtiyacı olduğu anda maddi ve manevi desteğe hazır olduğumu da belirttim. Mevcut başkan ve iki yönetici, düzenledikleri basın toplantısında, benim onursal başkanlık unvanımı genel kurulda tüzük değişikliği yaparak alacaklarını söyledi. Kulübe de maddi destekte bulunmadığımı ileri sürdüler. Şimdi ben kendisine soruyorum. Başkan olan vatandaş, uzun uğraşılara rağmen futbol federasyonu başkanından randevu alamadıklarını kulüp avukatı ile birlikte bana iletmedi mi? İletti, ben de randevu aldım. Onların yanında ikinci hukukçu olarak bulundum. Bir gün önce, federasyondaki randevuda buluştuğumuzda eğilip el öpenler, 24 saat geçmeden onursal başkanlığı ortaya atmıştır. Sebep, kendilerinin de basın toplantısında ifade ettikleri gibi 150 bin TL’lik taleplerini yerine getirmememdir. Yani Onursal Başkanlığı 150 bin TL’ye satışa çıkarmışlardır. Geldiklerinden beri, her şeyi satmaya uğraşmışlar sıra minik takımdan yetişen sporculara gelmiştir. Orlarla birlikte federasyona gitme olayı bundan ibarettir.”

Haberin Devamı

Tesislerin elektrik, su ve doğalgazını ödesinler

“Onursal başkanlığın kaldırılmasına ihtiyaç olursa yardımcı da olabilirim. Ancak bilinmesi gereken bir şey var ki değişiklik müktesep hakları ortadan kaldırmaz. Ankaragücü’nde başkanlık süresi ortalaması 3 yıldır. Bir başka isim daha sürekli olarak 10 yıllık başkanlık yapsın, başımızın üstünde taşırız. Bunu söyleyenler, bugün yaptığımız tesislerin elektrik, su ve doğalgazını bile ödeyemez durumda olan kişilerdir. Bu nedenle Makine Kimya’ya, yani, Tandoğan’a sığınmışlardır. Bu arkadaşlar, toplantıda benim yaptığım maddi yardımlara da kulp takmıştır. Benim yardımlarım, gönülden ve zor zamanlara katkı olsun diye yapılmıştır. Maltepe Vergi Dairesi’ne yapılan 226 bin TL’lik ödeme, 2011 yılındaki yapılanmadan kaynaklanan ve zamanı geçmesine rağmen ödenmeyen vergi borcu düzenlemesinin bozulmaması içindir. Üstelik bizim dönemimizle de ilgisi yoktur. 275 bin TL, Turgut Doğan Şahin’e banka kanalı ile ödenmiştir. 52 bin 800 TL, puan silinmesini önlemek için yine banka kanalı ile FIFA’ya gönderilmiştir. Rizespor maçı primini ödeyememişler, bu da 25 bin TL olarak tarafımdan karşılanmıştır. Ayrıca 25 bin TL civarında ek yarım yapılmış ve toplam rakam 600 bin civarına çıkmıştır. Bunları yok sayan veya küçümseyen bu ve benzeri vatandaşlar, satmanın dışında ne yaptıklarını lütfen açıklasınlar.”

Haberin Devamı

Ahlat'ın kestiği fatura Gökçek dönemi icralarına gitti

Bent Ahlat’ı eveliyatından tanımadığını, kongreden sonra sadece iki kez gördüğünü belirten Aydın, Futbol Federasyonuna kesilen fatura ile ilgili Başkan Ahlat’ın verdiği bilginin gerçek dışı olduğunu belirtip, “Bu faturanın, Gökçek yönetimindeki isimlerden Mehmet Nükte ile Levent Çamur’un icralarına ve Ankaragücü’nün futbol federasyonunda kesilen cezalarına ilişkin olduğu, kayıtlarda çok açık ve net yer alıyor. Çıkmış ‘Hesap soracağım’ diyor. Sen önce, bunun hesabını ver. Yönetime seçildiklerinde, herkesten hesap soracaklarını, Ankaragücü’nde hukukun işleyeceğini söylüyorlardı. Ankaragücü’nü borç batağının içine sokan, kulübe yaşam hakkı tanımayan Gökçek yönetimi ile ilgili de hukuki çalışma yürüteceklerini beyan ediyorlardı. Ama hiç bir çalışma yapmadılar. Mahkemeye, savcıya gitmediler, herhangi bir şikayette bulunmadılar. Şimdi çıkıp, Cemal Aydın’a dil uzatıyorlar. Benim, Ankaragücü için verdiğim mücadelenin, acaba yüzde birini bunlar yaptılar mı?” diye sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!