Ayaş halkı 7'den 77'ye belgeselde

Güncelleme Tarihi:

Ayaş halkı 7den 77ye belgeselde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

UNİCEF (UNESCO) tarafından koruma altına alınan ve İngilizce, Almanca, Fransızca'ya çevrilecek olan çocuk oyunlarının belgeseli Kanal B tarafından Ankara’nın en eski ilçesi olan Ayaş’ta çekiliyor.

Ayaş halkının oynadığı Kaybolan Çocuk Oyunları belgeseli kimi zaman tarihi mekanların arasında, kimi zaman da Osmanlı mimarisini taşıyan 150-200 yıllık konakların içerisinde çekiliyor.

KAMERA KARŞISINDA

Birdirbir, Uzun Eşek, Aşık, Misket, Lik, ,Çelik Çomak, Körebe, Yakan Top, Dalya, Yağ Satarım Bal Satarım, Aç Kapıyı Vezirgen Başı, Kaleden Kaleye, İstop gibi çocuk oyunlarında küçük büyük herkes kamera karşısında. Belgeselde büyükler anlatıyor, çocuklar oynuyor. Biz böyle oynardık diyen büyükler hem oynuyor hem de geçmişe olan özlemlerini gideriyor.

ÇOCUK OYUNLARI

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, çocuk Oyunlarının Ayaş’ın her yerinde tekrar canlanmasını sağlayan proje babaanneler, dedeler, çabıt bebeklerin, tel arabaların yapımını torunlarına kamera karşısında öğretirken duygusal anlar da yaşanıyor. Kaybolan Çocuk Oyunları Belgeseli Ayaş’ın tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!