Ayakkabıcılar lisede karma eğitim istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıcılar lisede karma eğitim istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 00:00

Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, Ulus’taki Atatürk Kız Meslek Lisesi "ayakkabı tasarımı ve çanta" bölümüne erkek öğrenci alınmayacağını öğrendiklerini belirterek, "Meslekte erkek elemana da ihtiyaç var. Bizim eleman ihtiyacımıza cevap veremeyecekse ayakkabıcılık bölümü kapatılsın" dedi.

Hüseyin Uzun, iki yıl önce Atatürk Kız Meslek Lisesi’nde açılan ayakkabı tasarımı ve çanta bölümünün bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini söyledi.

Her yıl 15 öğrencinin mezun olduğu bu bölümün elemanlarına istihdam sağladıklarını ifade eden Uzun, sadece Ankara’da 200 kalifiye elemana ihtiyaç olduğunu, son yıllarda bayan eleman ihtiyacının da arttığını ifade etti.

"Bayan elemanlar çok çabuk öğreniyor ve verimli çalışıyorlar" diyen Uzun, meslekte erkek elemana da ihtiyaç olduğunu, hem erkek hem bayan istihdam edilmesi gerektiği belirtti.

Uzun, "Atatürk Kız Meslek Lisesi’ne erkek öğrenci kaydı yapılmayacağı yönünde duyum aldık. Ankara’da ilk defa kendi mesleğimizle ilgili bir bölüm açılmıştı. Bu bölüm kalifiye eleman yetiştiriyor, biz de istihdam garantisi veriyorduk. Şu an meslekte çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Eğer bu bölüm ihtiyacımıza cevap vermeyecekse kapatılsın. Bize de başka yerde bir okul açsınlar" dedi.

Meslekte yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıklarını, sadece Ankara’da 200 kalifiye elemana ihtiyaçları olduğunu yineleyen Uzun, "Sezon başladığında eleman sıkıntısı nedeniyle polatka (transfer) çalışması başlar. Nitelikli elemanlar transfer edilir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!