Avukatlığın daha saygın olması için çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Avukatlığın daha saygın olması için çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2024 19:35

Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Sabri Hafif, dün Hamamönü’nde gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı buluşmada, iki yıldır gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

Haberin Devamı

‘Saygın avukat, etkin baro, güçlü savunma’ ilkesiyle meslektaş odaklı çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Hafif, Avukatlık Kanunu Çalıştayı, Hukukta Yapay Zeka Sempozyumu gibi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, üniversitelerle iş birliği içinde birçok sempozyum, çalıştay ve kongre düzenlediklerine dikkat çekti. Avukatlığın daha saygın bir meslek olabilmesi için çalıştıklarını kaydeden Hafif, faaliyetlerde yenilikçi olmayı hedef aldıklarını belirtti. Sabri Hafif, bu kapsamda bir stratejik plan hazırladıklarını da söyledi. Ankara 2 No’lu Baro olarak temel değerler belirlediklerini kaydeden Hafif, “En başta saygınlık. Özellikle yenilikçi düşünce tarzı genç arkadaşlar tarafından çokça toplantılarda ifade edildi. En çok konuşulan ve ihtiyacımız liyakat. Bizim temel değerlerimiz olmalı diye belirledik. Milli ve manevi değerleri önceleyen avukat arkadaşların oluşturduğu bir baro zaten burası. Biz bunları alnımız açık göğsümüz dik söyleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı. CMK ücretinin düşük olması nedeniyle diğer baroların boykota gittiğini anlatan Hafif, baro olarak bu boykota katılmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avukatlığın daha saygın olması için çalışıyoruz

Sabri Hafif

CMK BOYKOTUNA NEDEN KATILMADIKLARINI ANLATTI

Ücretlerin düşük olduğunu kabul ettiklerini ancak vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini ifade eden Sabri Hafif, “Diğer barolar boykottayken vatandaşlarımız mağdur olmasın diye CMK Merkezi’mizdeki meslektaşlarımızla vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduklarında yanlarında olduk. Avukatlığın kamu hizmeti olması gereği adalete hızlı erişimin sağlanması için Ankara merkez adliyelerinde üç noktada bürolarımız, avukatlarımız ve personelimizle Ankaralı vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bununla birlikte, CMK ücretlerinin avukatlık onuruna yakışır düzeye çıkarılması ve ve adli yardım bütçesinin yeterli düzeye çıkması için gösterdiğimiz gayreti daha güçlü sürdüreceğiz. Bu ücretler nedeniyle serbest meslek kazancımızdan alınan KDV’nin, stopaj oranlarının kaldırılması ya da düşürülmesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Sabri Hafif, 5 Ekim’de yapılacak 2. Olağan Genel Kurulu için yeniden başkan adayı olacağını da açıkladı. Resmi duyuruyu ilerleyen günlerde yapacağını belirten Hafif, yeni dönemde üyelerle belirledikleri misyona uygun olarak, mesleğin itibarını önceleyerek avukatların sorunlarını çözen, değerlerine bağlı, yenilikçi, üretken ve nitelikli baro olmaya devam edeceklerini vurguladı. Adaletin ve temel hakların tesisinde hukukun üstünlüğünü gözeterek, mesleğin saygınlığına değer katan, güvenilir, öncü ve etkili baro vizyonuyla üyelerin mesleğini icra etmesini sağlayacaklarını kaydeden Hafif, “Mesleğimizin geleceğini üyelerimizle birlikte planlayıp üyelerimizin gelişimlerine katkı sunacak faaliyetleri hayata geçireceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!