Avrupa’nın en büyüğü 10 yıllığına kiralanacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en büyüğü 10 yıllığına kiralanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 00:00

ATO, Söğütözü’nde bulunan kongre ve sergi sarayını 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihale açtı. ATO Başkanı Sinan Aygün, binanın Avrupa’nın en büyük kongre salonu olduğunu ve ihaleye büyük bir katılımın beklendiğini söyledi.

ANKARA Ticaret Odası, kongre ve sergi sarayını 10 yıllığına kiralıyor. 80 bin metrekare kullanım alanı bulunan binada 3 bin 600 kişilik kongre salonu, 10 bin metrekarelik kapalı fuar ve sergi alanı, farklı büyüklüklerdeki çok sayıda salon ve açık alan, çim kaplı teras, lokanta ve sosyal alanlar bulunuyor.

Kongre Merkezi hakkında Ankara Hürriyet’e bilgi veren ATO Başkanı Aygün, ihaleye çok yoğun bir katılım bekledikleri dile getirerek,“Buraya kongre turizmi ve fuarcılıktan anlayan insanları davet ediyoruz. Buranın kirasının çok olmasından ziyade Ankara tüccarına ve halkına getireceği katma değeri; burada yapılacak olan etkinlikleri, konserleri konferansları, tiyatroları önemsiyoruz. ATO Kongre ve Sergi Sarayı, Avrupa’nın en büyük kongre salonu ve bununla onur duyuyoruz. Buranın bir örneği, Avrupa’da dahi yok. Ankara Ticaret Odası yönetimi olarak bizden sonraki nesillere iyi bir eser bıraktığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

80 milyon liralık akıllı bina

Yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olan dev kompleks, akıllı bina özelliği taşıyor. Bin 250 metrekarelik sahneyi barındıran kongre salonunda 3 bin 200 kişi aynı anda oturabiliyor. Kongre Merkezi’nin sadec e sahnesi bile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası salonunu içine alabilecek büyüklüğe sahip. Sessiz çalışan koltuk altı havalandırmalarla iklimlendirilen salonda 14 tercüme odasından kızılötesi teknolojisi ile çeviri yapma imkanı da bulunuyor.
3 bin 200 kişilik salonun haricinde, kongre katı ve ara katta 5 adet 100 metrekarelik, 5 adet de 50 metrekarelik toplantı salonu bulunuyor.

Ayrıca, 38 desibel ses yalıtımı sağlayan hareketli paneller ile istenildiğinde üçe bölünebilen 10 bin 400 metrekarelik fuar alanına sahip olan merkezde, iki salonda kendi içlerinde bölünerek sekiz ayrı salon elde edilebiliyor. Teras katta biri 5 bin, diğeri 2 bin metrekare büyüklüğünde çimle kaplı çok amaçlı alanlar yer alıyor. Bin 530 metrekarelik çok amaçlı kullanıma sahip balo salonu istenildiğinde 50 desibel ses yalıtımı sağlayan hareketli panellerle üçe bölünebiliyor.

Sadece kongre merkezi değil

ATO Kongre Merkezi, hizmete gireceği günden itibaren sadece büyük kongrelere değil uluslararası organizasyonlara, fuar, konser, tiyatro, sahne gösterileri, açık hava etkinlikleri, düğün ve küçük toplantılara da ev sahipliği yapacak.

Teklif mektupları 8 Mart’a kadar teslim edilecek

KİRA ihalesine katılmak isteyenler şartnameyi, 26 Ocak’tan itibaren ATO Proje Müdürlüğü’nden temin edebilecekler. Şartnameye göre hazırlanacak teklif mektupları ise 8 Mart’a kadar ATO Genel Sekreterliği’ne elden teslim edilecek. Kongre sarayı www.atokongremerkezi.com.tr sitesinden incelenebileceği gibi, ATO Proje Müdürlüğüne başvurularak da görülebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!