Avrupa Günü coşkuyla kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Günü coşkuyla kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 00:31

Başkentteki ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ kutlamaları yarın CernModern’de Fransız grup La Caravane Passe’nin konseri ve DJ Nihal Sandıkcı’nın performansıyla başlıyor.

Haberin Devamı

Barış ve dayanışmanın sembolü olarak kabul edilen ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ başkentte düzenlenecek özel etkinliklerle kutlanacak. Avrupa Birliği’nin (AB) 2022 yılını ‘Gençlik Yılı’ ilan etmesi nedeniyle bu yılki etkinlikler ‘Umudumuz Hep Genç’ sloganı ile gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında ilk olarak yarın CerModern’de Uğur Gallenkuş’un ‘Paralel Evrenler’ adlı sergisinin açılışı yapılacak. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut tarafından açılacak olan sergide foto muhabirlerinin açlıktan yoksulluğa, savaştan çocuk haklarına, mültecilerden sağlık hizmetlerine, eğitimden iklim değişikliğine kadar insanlığı etkileyen konular üzerine çektikleri fotoğraflar görücüye çıkacak.

Avrupa Günü coşkuyla kutlanacak


KONSERLER ÜCRETSİZ

Sergi açılışının ardından ünlü Fransız müzik grubu La Caravane Passe saat 20.30’da konser verecek. Gecenin finalinde ise DJ Nihal Sandıkcı 22.00’de kabinde olacak. Avrupa Günü etkinlikleri, 14 Mayıs’ta ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’ndeki konserle sürecek. Saat 20.00’de başlayacak konserde Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza gibi ünlü isimler ilk kez aynı sahneyi paylaşacak. Ücretsiz gerçekleşecek konsere katılmak isteyenler ‘https://bit.ly/381Gnov’ adresinden kayıt yaptırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!