AVM'lerin yerini kütüphaneler alacak

Güncelleme Tarihi:

AVMlerin yerini kütüphaneler alacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 17:27

Ülkemize dünyaca ünlü mimarlıık yarışması ‘A+Awards’ da birincilik getiren mimar Burak Pekoğlu, “Yaşayan şehir kütüphaneleri mimarı tasarımların gücünü de arkasına alarak AVM’lerin yerini alacak” dedi.

Haberin Devamı

 Mimar Burak Pekoğlu, dünyaca ünlü mimarlık platformu Architizer tarafından Amerika-New York’ta düzenlenen ‘A+Awards’ tasarım yarışmasında ülkemizi temsil etti. Dünyanın farklı ülkelerinden 5 bin projenin juri karşısına çıktığı yarışmanın sonucunda, genç mimar tarafından Sakarya Hendek’te hayata geçirilen S2OSB yönetim ofisi ve konferans salonu dünya birinciliğinin sahibi oldu. Kültür Bakanlığı’nın ‘Yaşan Şehir Kütüphanesi’ projesinin pilot illerinden olan Sakarya Şehir Kütüphanesi’nin de mimarı olan Pekoğlu, ”Yaşayan şehir kütüphaneleri mimarı tasarımların gücünü de arkasına alarak AVM’lerin yerini alacak” dedi. Proje hakkında bilgi veren Pekoğlu şunları söyledi:

ODAK NOKTASINA DÖNÜŞECEK

“Önümüzdeki yıllarda Anadolu’daki şehirlerimizin ilgi odağı haline gelecek ‘Yaşayan Şehir Kütüphane Projeleri’ aynı zamanda şehirlere özel, nitelikli ve orijinal mimari tasarıma yönelik potansiyel oluşturuyor. Ülkemiz genelinde geçmişten bu yana yetersiz ilgiye ve altyapıya sahip İl Halk Kütüphane binaları ciddi bir eksikliğin göstergesiydi. Planlanan kütüphaneler hayat bulunca kentlerin odak noktası haline dönüşecek.

Haberin Devamı

TİCARİ AMAÇLI OLMAYACAK

Kamusal ve sosyal anlamda ağırlıklı olarak alışageldiğimiz ticari odaklı AVM projelerinin aksine, karma sosyal kullanım imkanları sunarak, bilgi paylaşımı ve sosyal altyapı sağlayacak. Kütüphaneler, sadece kitaplara erişim amaçlı değil, aynı zamanda ikonik mimarı tasarımlarıyla gündelik hayatın yoğun temposuna dahil olabilen, kentlerin sosyal ve kültürel merkezi haline dönüşecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!