AVM’lerden Somali’ye 250 bin lira yardım

Güncelleme Tarihi:

AVM’lerden Somali’ye 250 bin lira yardım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 00:00

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 750 bin TL koyarak başlattığı yardım kampanyasına, Panora AVM 150 bin TL, Armada AVM ise 100 bin TL bağışla destek verdi.

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, açlık ve kuraklık tehdidi ile karşı karşıya bulunan Somali ve diğer Afrika ülkeleri için başlatılan yardım kampanyasına, Panora ve Armada’dan destek geldi.

Panora AVM Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tokur, son 60 yılın en büyük kuraklığıyla boğuşan Doğu Afrika’da yaklaşık 12 milyon insanın kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm tehdidi altında olduğunu belirterek, “Somali’de ve diğer Doğu Afrika ülkelerinde yaşanan acılara duyarsız kalamazdık.

İnsanlık borcu

Bu ülkelerdeki afetzedelere yardım etmek insanlık borcumuz” dedi. Armada AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akyüz de, başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunduğunu vurgulayarak, “Bölgede yaşanan acıların dindirilmesine Armada olarak katkı sağlamak istedik. Bu bir insanlık görevi. Bu görevden kaçamazdık” diye konuştu.

8 Eylül tarihine kadar sürecek kampanyaya katılmak isteyenler, nakdi bağışlarını ATO’nun Ziraat Bankası Heykel Şubesi’nde açtığı 635 93 99 - 5087 numaralı yardım hesabına yatırabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!