AVM’de talebin üzerinde arz var

Güncelleme Tarihi:

AVM’de talebin üzerinde arz var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:00

Türkiye genelinde 309 olan AVM sayısına 2013 yılında 25 AVM daha ekleneceğini belirten OSİAD Başkanı Adnan Keskin, bir yandan da bazı AVM’lerin kapanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AVM’ler konusunda talebin üzerinde bir arz olduğunu, kıt kaynakların olduğu bir ortamda bu kadar AVM açılmasının hiçbir ekonomik veriyle açıklanamayacağını belirten Keskin, yerel yönetimlerin de küçük esnafı hiçe sayarak AVM’lerden alacakları vergiler uğruna küçük esnafı kurban ettiğini söyledi. Belediyelerin plan değişiklikleriyle çok büyük alanlarda AVM’lerin açılmasına izin verdiklerini, bu plan değişikliklerinin AVM rantına çanak tuttuğunu ifade eden Keskin, Ankara’da 32 alışveriş merkezi bulunduğunu, bu rakamla en çok AVM’ye sahip iller sıralamasında ikinci sırada yeraldığını anlattı.
Türkiye’de bir yandan açılan AVM sayısı artarken diğer yandan kapanmaların ortaya çıktığını dile getiren Keskin, Ankara’da da 15 milyon dolarlık bir yatırım olan Maltepe AVM’nin kapısına kilit vurulduğunu söyledi. 15 milyon dolarla bir organize sanayi bölgesinin altyapısının tamamlanabileceğine dikkat çeken Keskin, “Ancak belediyeler, AVM’lerin ışıltılı vitrinlerini, yöneticilik yaptıkları kentler açısından prestij kaynağı olarak görüyor. Bu algı değişmeli ve başkanlar marka olmuş firma ve ürünlere ev sahipliği yapmakla övünmeli. Belediye başkanları çocukları da AVM’lerden kurtarıp daha sağlıklı büyümelerini sağlayacak belediyecilik örneklerini çoğaltmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!