Atık materyaller esere dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Atık materyaller esere dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 20:44

ABB, ‘21-28 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası’ kapsamında işlevselliğini yitirmiş ve geri kazanılabilir ürünleri yeniden ileri dönüşüm teknikleriyle kullanıma geri kazandıran yeni bir projeyi başlattı.

Haberin Devamı

BELMEK’lerle yapılan iş birliği sayesinde metalden tahtaya kadar tüm atık materyaller proje sayesinde yeniden hayat buluyor. Proje kapsamında ABB depolarındaki kaba atıklar, 6 bölgedeki BELMEK kurslarında ahşap boyama, rölyef, patchwork, marangoz ve el sanatları gibi farklı branşlardaki eğitmenler tarafından onarılarak tasarlanıyor. Projeyle; atık malzemelerin ileri dönüşümü ile sanatsal ürünlerin ortaya çıkarılması, insanların görsel hafızalarında yeniden kullanım bilincinin yer etmesi, ileri dönüşüme farkındalık kazandırılması ve bu bilincin gelecek nesillere aktarılması hedefliyor. ABB bu projeyle, Avrupa Birliği EWWR tarafından israfı önlemek için düzenlenen uluslararası yarışmaya da başvurdu.

Atık materyaller esere dönüşüyor

BELMEK öğreticilerinin metalden tahtaya kadar atık materyallerden yaptığı eserler, 21-26 Kasım tarihleri arasında Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!