Atık maddelerden harikalar yarattılar

Güncelleme Tarihi:

Atık maddelerden harikalar yarattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Her gün çöpe giden pek çok objeyi kullanarak avizeden elbiseye, çantadan şapkaya, masal kahramanı figürlerinden hayvan figürlerine kadar çeşit çeşit obje hazırlayan çocuk ve gençlerin sergisi, Gençlik Parkı’nda açıldı.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerine üye çocuklar, tüm yaratıcılıklarını kullanarak atık malzemelerden harika ürünler ortaya koydu. Yumurta kutusu, çöp poşeti, pet şişe, karton koli, şişe kapağı gibi çöpe giden pek çok objeyi kullanarak avizeden elbiseye, çantadan şapkaya, masal kahramanı figürlerinden hayvan figürlerine kadar çeşit çeşit obje hazırlayan çocuk ve gençlerin sergisi, Gençlik Parkı Gençlik Merkezi’nde açıldı.

Çevreye duyarlı nesil

Açılış kurdelesini, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Ömer Vural, Necmettin Tahiroğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, sergiyi hazırlayan çocuklarla birlikte kesti.
Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, serginin 18 merkezde, 200’e yakın üye ve 15 öğretmenin emeğiyle hazırlandığını söyledi. Çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için böyle bir proje başlattıklarını kaydeden Şeker, yeni nesillere geri dönüşüm bilincini vermek için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Şişeden Pembe Panter

Çocuklar tarafından yazılan, “İktisat eden zenginleşir, israf eden fakirleşir”, “Dünyanın pek ülkesinde insanlar açlıktan ölüyor, bunları unutmayalım”, “Atıkları Dönüştür Geleceğini Koru” gibi sloganların da yer aldığı sergide çöp poşetlerinden yapılan Nasrettin Hoca ile pet şişelerden yapılan Pembe Panter ve hayvan figürleri oldukça ilgi gördü. Pet şişelerden yapılan avize ve ayakkabılık, çöp poşetinden yapılan gece elbisesi, naylon poşetlerin kesilmesiyle örülen çanta ve şapka, rögar kapağı üzerine yapılan resimler ile bozuk CD’lerden hazırlanan kapı askıları da serginin görülmeye değer eserlerinden bazılarıydı. Atık maddelerden yapılan eserler, Gençlik Parkı içerisinde sergilendikten sonra üretildiği kulüplerde saklanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!