Atık Deyip Geçmeyin

Güncelleme Tarihi:

Atık Deyip Geçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 10:58

Her zaman marifetleri, bilgi ve becerileriyle dikkatleri üzerlerine çeken Altındağlı kadınlar, bu sefer öyle bir sergiye imza attılar ki, görenleri şaşkına çevirdi. Her gün herkesin ’çöp’ olarak nitelendirip attığı atık malzemelerden, akla hayale gelmeyecek eserler ortaya çıkaran Güneşevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi kadınlar, büyük beğeni topladı.
Pet şişeden yumurta kolisine, gazete kağıtlarından araba lastiğine kadar 30 farklı materyali çöpe atmak yerine geri dönüştüren merkez üyeleri, görenleri hayretler içinde bıraktı. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ’Geri Dönüştüren Eller’ isimli sergi büyük beğeni topluyor.
AKILLARA DURGUNLUK VEREN SERGİ
Atık materyalleri bilinçli bir şekilde değerlendiren ve hayata kazandıran Altındağlı kadınlar, "Her çöp atık değildir" diyerek bilinçli birer tüketici olmanın yanı sıra, çevreci olduklarını da ortaya koydu. Sergide plastik kaşıktan ayna çerçevesi, araba lastiğinden minder, Kağıt afişlerden çekmece, bozuk CD’lerden fotoğraf albümü, damacanadan tabure gibi ilginç eserler görmek mümkün. Market poşetlerinden örülmüş yelek, gazete kağıtlarından yapılmış çay takımı ve pet şişelerden yapılmış dekoratif saksı ise serginin en çok dikkat çeken eserleri arasında yer aldı.
"ATMADAN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN"
Gazete kağıdından çay takımıyla sergide yer alan ve 4 senedir Güneşevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi olan Seher Ilıca sabun yapımı, ahşap boyama, tel kırma, fotoğrafçılık gibi kurslara katıldığını, ayrıca voleybol takımında yer aldığını söyleyerek, "Atık materyalleri değerlendirmeyi bu kurs sayesinde öğrendim. Artık sürekli neyi nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyorum. Eskiden olsa, gazete kağıtlarından çay takımı yapmak hiç aklıma gelmezdi" dedi.
5 yıldır merkeze devam ettiğini söyleyen Hatice Erdekli ise "Bu zamana kadar kurdelanakışı, yağlı boya, kaatı, ahşap boyama, tel kırma ve iğne oyası gibi kurslara katıldım. El sanatlarıyla uğraşmayı çok seviyorum. Atık materyalleri değerlendirme fikri de çok hoşuma gitti. Bu sergi kapsamında, kırık güveci boyayıp dekoratif bir eşyaya dönüştürdüm. Tüm hanımlara, atmadan önce bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!