Güncelleme Tarihi:
Söndürülmeden yere atılan kibrit ve sigara izmaritlerinin de yangına davetiye çıkardığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, piknikçilere şu uyarılarda bulundu:
“Sıcak havalarda yangın riski en üst seviyeye çıkıyor. Piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih edenler, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan alandan ayrılmasınlar. Piknik yapanlar bölgeden ayrılmadan önce yaktıkları ateşi söndürerek, üzerini mutlaka toprakla kapatmalılar. Piknik alanında insanları bekleyen gizli bir tehlike var, o da cam ve şişe kırıklarının ortalıkta bırakılması. Bunlar, güneşin etkisiyle mercek işlevi görerek, otların tutuşmasına yol açabilir.”
ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK TEHLİKELİ
Sıcak havalarda serinlemek amacıyla girilen baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerin ciddi boğulma riski taşıdığını söyleyen Celil Sipahi, “Anne ve babaların, çocuklarına göz-kulak olmaları gerekiyor. Ankara’da bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsular; yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun değil. Söz konusu sular, profesyonel yüzücüler için bile tehlikeli” dedi.