Ateş: Borç affı maddesi Gökçek için düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ateş: Borç affı maddesi Gökçek için düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, kamuoyunda Torba yasa olarak bilinen kanun tasarısının 171. Maddesi için verilen değişiklik önergesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bazı mahalli idarelerin borç ve alacaklarının takas ve mahsubu” başlıklı 171. Madde’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için düzenlendiğini savunan Ateş, “Türkiye’deki 2 bin 400 dolayındaki belediyenin Hazine’ye vadesi geçmiş borçlarının toplamı 7,8 milyar TL’dir. Bunun 4,4 milyar Türk Lirası, yani yüzde 56,4’ü Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aittir” dedi.
Ankara en pahalı şehir
171’inci maddenin, daha önce affedilip, takvime bağlanıp ödenmeyen ve bugün kısmen affı getirilen eski borçlar nedeniyle konulduğunu savunan Ateş, “Belediyenin borcu sürekli yükseliyor. Halka daha ucuz, daha kaliteli hizmet gidiyor mu diye soruyorsanız, hayır, gitmiyor. Dünyanın en pahalı suyunu, Türkiye’nin en pahalı toplu taşım hizmetini, en pahalı doğal gazını Ankara halkı kullanmaktadır” diye konuştu.
Beypazarı’na filo gönderildi
Son günlerde tartışma konusu olan Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp’ın AK Parti’ye geçmesini de eleştiren Ateş, “Dokuz yıldır bu iktidar Beypazarı’nı unuttu. Belediye Başkanlarını etiğe aykırı olarak transfer ettikten sonra da, ileri demokrasinin madalyası, bu transferin hediyesi olarak araçlar filolar halinde Beypazarı’na gönderildi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!