Ateş adamlara simülatör eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Ateş adamlara simülatör eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

Dünya şehirlerindeki en iyi itfaiyelerle yarışır hale gelebilmek için düğmeye basan Başkent İtfaiyesi, ateş adamlara simülatör eğitimi verecek.

Haberin Devamı

İtfaiyeciler, adres bulma ve araç kullanma gibi işlemlerde pratik kazanabilmek için üç boyutlu sanal kent turu yapacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve ‘ateş savaşçıları’ olarak adlandırılan Başkent İtfaiyesi, dünyanın önde gelen itfaiye birimleriyle yarışır hale gelebilmek için düğmeye bastı.
Yapacakları değişimle bilinen itfaiye kavramının dışına çıkacaklarını kaydeden, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, projelerin ayrıntılarını Ankara Hürriyet’e anlattı.
“Hazırladığımız yeni projelerle itfaiyemizi geliştireceğiz ve dünya şehirlerindeki en iyi itfaiyelerle yarışır hale getireceğiz” diyen Karakuş, şu bilgileri verdi:

Üç boyutlu sanal tur

“Ankara’daki bütün caddeleri ve sokakları araçla gezip görüntüleri kayıt edeceğiz. İtfaiyecilerde kayıt edilen bu görüntüler sayesinde simülatörde üç boyutlu olarak eğitim yapacaklar. Bu sayede adres bulma ve araç kullanma gibi işlemlerde pratik kazanacaklar. Simülatörde hazırlanacak senaryolarla personel 27 başlık altında değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Duvarı delip söndürecek

Araç filomuza, ‘Kobra’ isimli yeni bir takviye yaptık. Bu aracımız kapalı ortamlardaki yangınlarda büyük fayda sağlayacak. 300 litre su kapasitesine sahip bu araç suyu 300 bar’lık bir basınçla püskürtebiliyor. Basınçlı su içindeki aşındırıcı sayesinde ulaşılamayan yerlerdeki yangınları duvarı delerek söndürebileceğiz.”

Gölbaşı’nda eğitim merkezi

Henüz proje aşamasında olan Gölbaşı’ndaki İtfaiye Eğitim Merkezi’ne de değinen Karakuş, “45 dönümlük bir alan içerisinde İtfaiye Eğitim Merkezi’ni kurmayı planlıyoruz. Bu sayede Türkiye’de itfaiyecilik mesleği standartlara oturacak ve Ankara İtfaiyesi de tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!