ATB esnafıyla toplantı yapacağız

Güncelleme Tarihi:

ATB esnafıyla toplantı yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2021 00:38

Geçen perşembe çıkan yangında zarar gören ATB İş Merkezi’yle ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Esnafımızla toplantı yapacağız. Eksikler varsa görüşeceğiz. Herkes üzerine düşen tedbirleri almalı” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Macunköy Mahallesi'nde bulunan ATB İş Merkezi'nde 3 Haziran Perşembe kimyasal madde üretimi yapılan bir işyerinde çıkan yangının diğer bloklara sıçramasıyla toplam 38 iş yeri ve 16 araç zarar gördü. Yangın söndürüldükten sonra yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında, 38 işyerinden 12'sinin ağır hasarlı olduğu, 16 aracın da zarar gördüğü belirlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarına devam etti. İş merkezindeki incelemenin ardından esnafla toplantı yapacaklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şu bilgileri paylaştı:

ATB esnafıyla toplantı yapacağız


TEK TESELLİM CAN KAYBI OLMAMASIDIR

“Tek tesellim bir can kaybının olmadan bu yangının atlatılmasıdır. Bütün esnafımıza geçmiş olsun diyorum. Bu site belki Türkiye’nin en donanımlı sitelerinden birisidir ama demek ki dikkatsizlik ya da teknik bir hatadan ötürü yangınla karşılaşılabiliyor. Konu gerekli incelemeler yapan ekipler tarafından aydınlatılacaktır. İlgililerden yangının çıkış noktası hakkında bilgi almaya çalıştık. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklama yapılacağı bilgisine ulaştık. Yangının bir ya da iki dükkanda oluşan elektrik kontağından çıktığı düşünülüyor.

ATB esnafıyla toplantı yapacağız


ESNAFIMIZ DAHA DİKKATLİ OLMALI

Esnafımızla tüm incelemelerden sonra özel bir toplantı yapacağız. Esnafın ve bizim almamız gereken tedbirleri konuşacağız, eksikler varsa görüşeceğiz. Herkes üzerine düşen tedbirleri almalı. Esnafımız da daha dikkatli olmalı. Yaraların sarılması için ne gibi yardımlar yapılacak görüşeceğiz. Yangın, deprem, sel gibi afetler politika malzemesi yapılmamalı, bunların olmadan önce çözümüne bakılmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ne gerekiyorsa yapılacağını esnafa söyledi. Alanda bulunan yollar ve caddeler temizlendi. Raporlar tutulduktan ve sigorta firmalarının eksperleri durum tespiti yaptıktan sonra içerdeki yanan malzemeleri de belediye olarak temizleyeceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!