Atatürk Müze Köşkü 3 yıl sonra açıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Müze Köşkü 3 yıl sonra açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

3 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açılan Atatürk Müze Köşküne en çok öğrencilerin ilgi gösterdiği belirtildi.

ATATÜRK’ün 1921-1932 yıllarında konut olarak kullandığı ve 3 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açılan Atatürk Müze Köşkü’nü 19 Nisan 2007’den bugüne kadar 19 bin 26 kişi ziyaret etti.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI

Köşk, en fazla ziyaretçiyi, 6 bin 36 kişiyle Mayıs ayında ağırladı. Ziyaretçi sayısının en az olduğu ay ise Eylül oldu. Köşkü, Eylülde 270 kişi gezdi. Önceki yıllarda, kış aylarında ziyaretçi sayısının "hiçe yakın olduğunu" ifade eden yetkililer, Aralık 2007’de Atatürk Müze Köşkü’nü 2 bin 76 kişinin ziyaret ettiğini bildirdiler. Köşkü ziyaret etmek isteyenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirten yetkililer, ziyaretçilerin büyük bölümünü öğrencilerin oluşturduğunu söylediler.

VELİLER REHBERLİK YAPIYOR

Hafta içi okul, vakıf, dernek ve devlet dairelerinden ziyaretçileri ağırlayan Müze Köşk, hafta sonlarında ise çoğunlukla Ankara dışından gelen öğrencilere kapılarını açıyor. Tatil günlerinin konukları arasında, velilerinin ellerinden tutarak onlara müze köşkü gezdiren Ankaralı öğrenciler de yer alıyor. Hafta içinde okulları tarafından düzenlenen gezilerle müze köşke gelen minikler, velilerine rehberlik yapıyor.

Bağevi pek çok tarihi olaya tanıklık etti

ANKARA’ya gelişinden 2 yıl sonra, 30 Mayıs 1921’de Ankara Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen bağevi, 1932 yılında Atatürk’ün Pembe Köşk’e taşınmasına kadar pek çok tarihi olaya tanıklık etti. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında kararların alındığı, devrimlerin planlandığı Köşk, 1950 yılında müze olarak kullanıma açıldı. Yapıda ve eşyada hızlanan bozulmaları durdurabilmek amacıyla 2002-2007 yılları arasında büyük bir bakım ve onarım çalışması başlatılan Köşk’te, yapının bir müzeden çok kullanıldığı dönemdeki doğal durumunu yansıtan bir konut olarak sergilenmesi için gerekli düzenlemeler yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!