Ata için koştular

Güncelleme Tarihi:

Ata için koştular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 14:16

Türkiye’nin 27 kentinden gelen sporcular, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anlamlı yarışta, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu, Ankara’da yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde, 27 ilden 149 takım ve 769 sporcu mücadele etti. Hava ve iklim şartlarının çok elverişli ortamda yapılan yarışmalarda, dördüncülere 200, üçüncülere 300, ikincilere 400 ve birincilere de 500 lira ödül dağıtıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız, federasyon tarafından düzenlenen yarışlara katılım sayısının kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Anma koşusunu her sene daha fazla katılımla gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Yıldız, “Bu koşuyu önümüzdeki sene 10 Kasım’da 500 takımın katılımıyla yapabilmeyi hedefliyoruz” dedi. Yıldız, Atatürk’ü Anma Koşusu’nu geleneksel hale getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu yarışmalara katılan sporcularımızı, geleceğin milli takımlarını oluşturacak isimler olarak bakıyoruz. Federasyon olarak sporcuları teşvik etmek amaçlı ödülleri yükselttik. Federasyon olarak öncelikli hedefimiz, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları. Yetenekli çocukları kamplara ve organizasyonlara davet ederek, ileriye taşımak istiyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!