Ata anısına koştular

Güncelleme Tarihi:

Ata anısına koştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2018 17:29

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99. yılı anısına düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, bu yıl 83. kez organize edilen ‘Büyük Atatürk Koşusu’nu, erkeklerde Ramazan Baştuğ, kadınlar da Elif Karabulut Dağdelen kazandı.

Haberin Devamı

1936 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen Büyük Atatürk Koşusuna, bu yıl, rekor sayıda, bin 500’e yakın sporcu katıldı.  Saat 14:00’te Dikmen Keklikpınarı mevkiinden başlayan yarışte sporcular, Cevizlidere Caddesi, Türkocağı Caddesi, Tandoğan güzergahını izleyip, Ankara Garı önünde finiş gördü. Büyük Atatürk Koşusu’nda, takımlar klasmanında 12 ekip yarıştı.

DULDA HAYATINI KAYBETTİ

Büyük Atatürk Koşusu’na daha önce 47 kez katılan 92 yaşındaki Erdoğan Dulda’nın yarış sırasında hayatını kaybetmesi herkesi üzdü. Anıtkabir’in önünden geçerken fenalaşan Dulda’nın yere yığıldığı, kaldırıldığı hastanede, duran kalbinin yeniden çalıştırıldığı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

 ASKERLER SOKAKLARI İNLETTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ankara’ya gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla, geleneksel Atatürk Garnizon Koşusu düzenlendi. Kara Harp Okulunda başlayan, Atatürk Garnizon Koşusu’na, Kara Harp Okulu personeli katıldı. Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan askerler, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi ve Anıtkabir Tandoğan Girişi güzergahında koştu. “Her şey vatan için” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları atarak koşan askerlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Ankara sokaklarını inleten askerlere alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Bazı vatandaşlar ise bu anı telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!