Astımlı çocukların havuz problemi

Güncelleme Tarihi:

Astımlı çocukların havuz problemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 01:33

Yaz tatiliyle birlikte çocuklar havuzlara akın ederken, uzmanlar astımı ve alerjisi olan çocuklar için, “dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Çocuk alerjisi uzmanı Prof. Dr. İlknur Bostancı, astım ve alerjisi olan çocuklar için uyulması gereken kurallar olduğunu belirterek, “Klor duyarlılığı olan çocukların havuzda 45 dakikadan fazla kalmaması, çıktıktan sonra da yüzünü ve gözünü bol suyla yıkaması gerekiyor” dedi. Prof. Dr. Bostancı uyarılarını sürdürerek şunları söyledi:

AİLELER FARK EDEMEYEBİLİR

“Astımı ya da alerjisi olan çocukların ter ve idrar gibi vücut sıvıları havuzdaki klor bileşenleriyle birleşince daha zararlı hale geliyor. Bu nedenle havuza, vücuttaki terin temizlenmesi için duş almadan girilmemesi gerekiyor. Ayrıca idrarla kirlenmiş olmamasına da dikkat edilmeli. Bone, sadece havuza özel mayo ve yüzme gözlüğü kullanmalarında da büyük yarar var. Çok aç ya da tok karnına havuza girilmemelidir. Aileler daha önce fark edilemeyebilen soğuk ürtikerine karşı dikkatli olmalı. Vücut bazen soğuğa aşırı cevap veriyor ve halk arasında buna ‘kurdeşen’ deniliyor. Vücut birden soğuk suyla temas edince kızarıklık ve kaşıntıyla ortaya çıkar, aileler bunu önceden fark edemeyebilir. Bu nedenle aileler çocuklarını iyi izlemeli, böyle bir durum varsa çocukların soğuk suya birden dalmaları önlenmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!