Güncelleme Tarihi:
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Türkiye’den ayrılmadan önce düzenlediği veda yemeğinde yakın dostlarıyla buluştu. Büyükelçilik rezidansındaki yemekte Büyükelçi Dirkse, kendisi gibi büyükelçi olan eşi Daphne Bergsma ile birlikte misafirlerini ağırladı. Özel yemekte masalara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kralı Willem Alexander, eşi Prenses Maxima, tahtı yeni devreden Kraliçe Beatrix ve ilk Hollanda Büyükelçisi Hugo De Groot’un isimleri verilerek fotoğrafları yerleştirildi. Veda yemeğinin menüsünde Hollanda’nın milli yemeği olan ‘Asparagus’ (Kuşkonmaz) yer aldı. Michelin Yıldızlı Şef Reene Brienen ve ekibi beş farklı asparagus lezzetini geceye özel olarak hazırladı. Büyükelçi Dirkse, Türkiye’de görev yaptığı dört yıl boyunca kendisini evinde gibi hissettiren dostlarına teşekkür etti.