ASO’dan 53. yılda 53 firmaya ödül

Güncelleme Tarihi:

ASO’dan 53. yılda 53 firmaya ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 01:00

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve 53. Yıl Ödül Töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla ASO 1. OSB’de yapıldı. 53 başarılı firmanın, 7 ayrı kategoride ödüllendirildiği törende 34 firmaya da onur ödülü sunuldu.

Haberin Devamı

ASO, kuruluşunun 53. yıl dönümünde 53 başarılı firmaya ihracat, kurumlar vergisi, AR-GE, bölgesel gelişmeye katkı, çevre, yaratılan katma değer ve yatırım ödülleri verdi. Ayrıca ASO üyeliğinde 50 yılını dolduran firmalara onur ödülleri verildi. Etkinliğin açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik büyümeyi canlandırmak için iç piyasayı korumanın ve canlandırmanın büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, kalitesiz ürünlerin tespitinin etkili bir piyasa gözetim ve denetim sistemini gerektirdiğini dile getirdi. Piyasa gözetim ve denetiminden sorumlu kamu kurumlarının daha da güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Özdebir, “Denetim kapasitemizi artırmak için sanayi odaları gibi meslek örgütlerine piyasadan numune alıp test ettirme ve kamu otoritesinin test sonuçlarına göre işlem yapma imkanı sağlayacak yeni bir yöntem geliştirilmelidir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BÜROKRATİK ENGELLER AZALTILMALI

KOBİ’lerin yeterli finansal kaynaklara sahip olamamaları sebebiyle maliyetlerini düşürebilecek Ar -Ge faaliyetleri ve ileri teknoloji yatırımları yapamadıklarına işaret eden Özdebir, söz konusu yatırımları yapacak firmalara düşük faizli ya da geri ödemesiz kredi olanaklarının kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti. Özdebir, sanayicinin karşılaştığı bürokratik engellerle ilgili de “Bu engelleri azaltıcı mevzuatların uygulamaya konulmasına ilişkin çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Örneğin aynı belgeyi birçok kurum ayrı ayrı istemektedir. Oysa belgeler bir kuruma verilir ve o kurumdan dağıtılırsa bürokrasi azalmış olacaktır” diye konuştu.

ÜRETİME DAYANMAYAN EKONOMİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, 2008 krizinden sonra dünyanın sanal şişirmelerle, üretime dayanmayan ekonominin sıkıntılarını yaşadığını söyledi. Ekonomide olmayan bir şey şişirilerek ekonomik değer haline getirildiğinde bir gün mal sahibinin bunun kirasını isteyeceğini ifade eden Zeybekci, “Reel ekonomi bunun bedelini mutlaka tahsil eder. Tüm dünyada yaşanan bu oldu. Bu bedel tahsil edilmeye devam ediyor” diye konuştu. Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde ekonominin finans ve para piyasalarına indirgendiğini kaydeden Zeybekci, para ile balonlaştırılan bir ekonominin sıkıntılarını, bedelini sanayicinin ödediğini kaydetti. Zeybekci, İran ile Tercihli Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesi yönündeki düzenlemenin bir iki hafta içerisinde imzalanabileceğini de bildirdi. Zeybekci, konuşmasının ardından 53. Yıl Ödül Töreni kapsamında kurum ve kuruluşların yöneticilerine ödüllerini takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!