Aşkın kokteylini hazırla

Güncelleme Tarihi:

Aşkın kokteylini hazırla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:00

Sevgililer gününde aşkınızı bir yudum kokteylle pekiştirmeye ne dersiniz? Barmenlerin hüneriyle muhteşem tatlar sunan karışımlar, belki aşkınızı tatlandırmaya da yarar. Hele bir de o kokteyli kendi ellerinizle hazırlayıp, biraz da süsledikten sonra sevgilinize ikram ederseniz, inanın geceye oldukça etkileyici bir giriş yapmış olursunuz.

Ankara’nın önde gelen barmenleri, en güzel kokteyl tariflerini sizlerle paylaştı. Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği kokteyl tariflerine belki kendinizden de bir şeyler katabilirsiniz. Hepsi sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. Ama unutmayın ki kokteylde sunum da çok önemlidir. Kokteylinizi servis etmeden önce doğru bardakları seçmeli ve süslemek için gerekli özeni göstermelisiniz.

W Pears

Malzemeler:

5 cl. Absolut Pears

3 cl. Elma suyu

2 cl. Ananas suyu

1 cl. Portakal suyu

2 damla Blue Curaçao

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeler shakerda karıştırılır. Uzun bir bardağa konulan karışımın üzeri taze armut dilimi ve nane yaprakları ile dekore edilir.

Pepper W

Malzemeler:

6 cl. Absolut Pepper

10 cl. Fruko gazoz

3 damla taze limon suyu

HAZIRLANIŞI: Uzun bir bardak parçalanmış buzla doldurulur. Üzerine yukarıdaki malzemeler konulur. Çok ince dilimlenmiş kırmızı cuşka biberler da karışımın içine eklendikten sonra kokteylin üzeri nar taneleri ile süslenir.

Pierce

Lemonade


MALZEMELER:

7 cl. Absolut Pears

4 cl. Limon suyu

2 cl. Ananas suyu

3 cl. Şeker şurubu

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler blenderda karıştırılır. İnce uzun bir bardağa konulan karışımın üzerine parçalanmış buz (crash ice), serpilir. Kokteylin üzeri taze nane, ince kıyılmış limon kabukları, nar taneleri ve pudra şekeriyle süslenir.

Exotica

Malzemeler: 2 cl. Baileys 2 cl. Kahlua 2 cl. Malibu

HAZIRLANIŞI : Üç malzemede 2 cl ölçeğinde, altı parça buz konmuş shakerın içinde karıştırılır. Karıştırılan malzemeler kokteyl bardağına süzülür. Üzerine konulan rendelenmiş çikolata parçalarıyla süslenen exotica servise hazır hale gelir.

Pink Mojito

HAZIRLANIŞI: Pink mojito bardak içinde hazırlanıyor. Önce şeker, sonra limon suyu ve nane yaprakları konur. Tahta dövme çubuğuyla iyice dövülür. Bardak ağzına kadar kırık buzla doldurulur. Üzerine rom ve Vermut Bianco ilave edilir. Bar kaşığıyla karıştırılan karışıma son olarak soda eklenir. Pink Mojito, süslendikten sonra servis edilir.

Gecenin sonunda hafif bir kokteyl

18
yıldır barmenlik yapan Recep Turan, romantik bir akşam yemeği ve şarabın ardından sert olmayan, hafif bir kokteyl öneriyor. Sheraton Otel’de bulunan Copper Club’un usta barmeni, Exotica ve Pink Mojito’yu bizimle paylaştı.

Basit ama büyüleyici



Wok ve Wall Restoranları’nın bar şefi Levent Toroslu, hazırlaması oldukça kolay ama büyüleyici tatlar sunan üç kokteyl tarifini bizlerle paylaştı. 12 yıldır barmenlik yapan Toroslu, 6 yıldır da Ankara’nın lüks restoranlarından Wok ve Wall’un bar şefi olarak görev yapıyor.

Kendinizi özel hissedin

BAŞKENTİN gözde mekanlarından Coconot’ın barmeni Osman Nadir Uzel, kadın ve erkeğin kokteyllerinin mutlaka farklı olması gerektiğini söyledi. Böylelikle çiftlerin kendilerini daha özel hissedeceğini belirten Uzel, Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırladığı kokteyllerini anlattı.

Almond

Malzemeler: 4 cl. Bakardi 2 cl. Malibu 1 cl. Portakal likörü

3 cl. Süt 1 cl. Hindistan cevizi şurubu 2 cl. Grenadine 1 cl. Blue Curaçao

HAZIRLANIŞI : Kendini özel hissetmek isteyen hanımların kokteyli Almond, öncelikle Grenadine ile pembe renk sağlanıyor. Portakal dilimiyle tampon yapıldıktan sona Blue Craçao ilave ediliyor. Tekrar portakal dilimiyle tampon yapıldıktan sonra shakerda karıştırılan Bakardi, Malibu, süt ve hindistan cevizi şurubu ilave ediliyor.

Cocomix

MALZEMELER: 4 cl. Cin 2 cl. Blue Curaçao 1 cl. Country 2 cl. Hindistan cevizi şurubu. HAZIRLANIŞI Cocomix’de ilk olarak cin ve crucao buzla birlikte bardağın altına döşeniyor. Portakal dilimi ile bu karışımın üstüne tampon yapıldıktan sonra shakerda hazırlanan country ve Hindistan cevizi şurubu karışım üzerine ilave ediliyor. Portakal dilimiyle birlikte servis ediliyor.

Onun için en lezzetlisi

SEVGİLİLER gününü lüks restoran ve kafelerde müzik, dekor ve ambiyansla birlikte eşsiz bir ortamda kutlayabileceğiniz gibi ona kendi elinizle hazırlayacağınız muhteşem bir mönü de sunabilirsiniz. "Bir erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer" diye bir söz olsa da erkekler de bayan arkadaşları için mutfaktaki becerilerini pek ala gösterebilirler. Yeter ki onun için hazırladığınız tatlı veya yemeğe sevginizi de katın.

Mutfakta çok iyi olmayabilirsiniz. Bildiğiniz güzel bir tarif de olmayabilir. İşte bu durumdaki sevgililer için Lezzet Dergisi’nin muhteşem aşk tariflerini sunuyoruz. Siz yalnızca gerekli malzemeleri temin edip, tarife uyun yeter.

Frambuazlı aşk pastası

Hazırlama Süresi: 40 dk

Pişirme Süresi: 45 dk

10 kişilik

GEREKLİ MALZEMELER: 250 gr frambuaz

350 gr kremşanti

Pandİspanya İÇİN:

5 yumurta

Yarım su bardağı (100 gr) tozşeker

2 kahve fincanı ( 100 gr) un

1 çorba kaşığı sıvıyağ

ŞURUP İÇİN:

1 çay bardağı (100 gr) su

1.5 çorba kaşığı (25 gr) tozşeker

SOS İÇİN:

150 gr kremşanti

3 yaprak jelatin

3 damla pembe veya kırmızı gıda boyası

HAZIRLANIŞI :

1-Pandispanya kekini hazırlamak için; Yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıvıyağı ekleyip yedirerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif yağlanmış kalp şeklindeki pandispanya kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip soğumaya bırakın.

2- Şurubu hazırlamak için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.

3- Jelatini ılık suda eritip ılık halde 150 gr kremşantiye ilave edin ve iyice karıştırın. Gıda boyasını ekleyip çırpın.

4- Pandispanya kekini keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. Dilimleri soğuk şurupla ıslatın.

5- Alt dilimin üzerine bir kat sade kremşanti sürüp frambuazları yerleştirin ve bir kat daha sade kremşanti sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve çevresini gıda boyası ile renklendirdiğiniz pembe kremşanti ile kaplayın. Kalan sade kremşantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.

Kalp bisküvi

Hazırlama Süresi: 15 dk

Pişirme Süresi: 15-20 dk

2 kişilik

Gereklİ Malzemeler :

250 gr margarin 1 su bardağı pudraşeker 1 yumurta 2 yumurta sarısı 2 su bardağı un

1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI : Margarini yumuşatıp hamur yoğurma kabına alın. Un, vanilya, 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Unlanmış zemine alıp merdaneyle 2 cm incelikte açın.

Hamuru su bardağı ağzı ya da yuvarlak kalıpla kesin. Küçük kalp şeklindeki kalıplarla da yuvarlakların orta kısımlarını kesip çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 150 derecelik sıcak fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.

Aşk pastası

Hazırlama Süresi: 20 dk

Pişirme Süresi: 30 dk

2 kişilik

GEREKLİ MALZEMELER:

Yarım su bardağı tozşeker 8 yumurta 125 gr margarin 250 gr bitter çikolata 2 çorba kaşığı un 150 gr dövülmüş fındık krokan 2 su bardağı krem şanti 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı granül kahve 2 çorba kaşığı konyak 10-12 çilek 3-4 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI :

Margarin ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtanın akını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın.

Çikolatalı karışımı yumurta sarılarına azar azar tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Unu ekleyip iyice yedirin. Karışımı kalp şeklindeki yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

Pişen keki ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Sıcak su, granül kahve ve konyağı bir kapta karıştırın. Karışımla kek dilimlerini ıslatın. Krem şantinin yarısını alt dilimin üzerine sürüp spatula yardımı ile düzeltin. Üzerine krokanı yayın. Diğer keki kapatıp kalan krem şanti ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üzerine ve kenarlarına çay süzgeci kullanarak kakao serpin.

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına dilimleyin. Pastanın üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabına alıp en az 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!