ASKİ’ye Uluslararası Sertifika

Güncelleme Tarihi:

ASKİ’ye Uluslararası Sertifika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 11:37

ASKİ Genel Müdürlüğü’ne merkezi Amerika’da olan Uluslararası Akredite Servisi (IAS) tarafından akreditasyon sertifikası verildi. Türkiye’de bir ilki başaran ASKİ, içme suyu analiz laboratuvarlarının teknik yeterliliğini ve güvenirliliğini uluslararası boyutta bir kez daha ispatlamış oldu.
Daha önce TÜRKAK tarafından akredite edilen ASKİ laboratuvarları, "IAS" tarafından verilen sertifikayla da analizlerini tüm dünyada geçerli ve güvenilir hale getirdi. ABD’den gelen denetçiler, ASKİ’nin laboratuvarlarına ve teknik personeline hayran kaldıklarını ifade ederek, ASKİ’nin uluslararası standartlarda hizmet verdiğini ve laboratuvarda yapılan analizlerin sonuçlarının kesin ve güvenilir olduğunu belirttiler.
ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Amerika merkezli Uluslararası Akredite Merkezi’nden çok kısa sürede bu belgeyi almanın son derece sevindirici olduğunu ifade etti. Merkez laboratuvarın ilk kez 1999 yılında "TSE Laboratuvar Yeterlilik Belgesi" aldığını, 2009 yılında da TÜRKAK tarafından akredite edildiklerini hatırlatan Kaya, şunları söyledi:
"Laboratuvarımızda tüm analizler Dünya Sağlık Örgütü, EPA Amerikan Standartları ve EN Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılmaktadır. Laboratuvarlarımızın kalitesi ve sonuçların güvenilirliğiyle ilgili zaten hiçbir şüphemiz yoktu. Laboratuvarımız, alanının en iyi donanım ve teknik personeline sahiptir. Son olarak IAS tarafından verilen Akredite Sertifikası ile de yapılan analizlerin tartışmaya mahal vermeyecek şekilde uluslararası boyutta kayıtsız şartsız kabul gördüğü tekrar tescillenmiş oldu. Kalitemizin ve güvenilirliğimizin göstergesi olan uluslararası bir belgeyi çok kısa sürede almak bizim için gurur verici."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!