ASKİ’den sıhhi tesisatçılara eğitim

Güncelleme Tarihi:

ASKİ’den sıhhi tesisatçılara eğitim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:38

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilere sunulan tesisat hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve standartlara uygun yapımını sağlamak amacıyla sıhhi tesisatçılara mesleki eğitim verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Sıhhi tesisat eğitimlerinin ASKİ ve Tesisatçılar Odası işbirliğinde gerçekleştirildiğini kaydeden Kaya, Ankara genelinde sıhhi tesisat ve bina iç tesisat işiyle uğraşan tesisatçıların ASKİ tarafından mesleki eğitimden geçirilmeye başlandığını söyledi. Tesisatçılara yönelik verilen eğitimlerin Ankara genelinde ilk defa düzenlendiğini ifade eden Kaya, “ASKİ Genel Müdürlüğü su iletim ve dağıtım hatlarından sorumludur. Bina iç tesisatları ise sorumluluğumuz dışında olup, piyasadaki özel sıhhi tesisat firmaları tarafından imalat ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaların da standartlara uygun ve kaliteli yapılması amacıyla Sıhhi Tesisatçılar Odasıyla ortaklaşa eğitim düzenliyoruz” dedi.
Eğitime ilk etapta 110 kişinin katıldığını belirten Kaya, “Eğitimde içme suyu, atık su ve yağmur suyu tesisatlarının yapımı, proje aşaması gibi konular uygulamalı olarak anlatılıyor” diye konuştu. İlk etapta eğitimlerini başarıyla tamamlayan 110 tesisatçıya “Eğitime Katılım Belgeleri” de düzenlenen bir törenle, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ve Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!