ASKİ’den geçici abonelik uygulaması

Güncelleme Tarihi:

ASKİ’den geçici abonelik uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kurum ile su aboneleri arasındaki ilişkileri düzenleyen "Tarifler Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklikle geçici abonelik uygulaması başlattı.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 1991 yılından beri yürürlükte olan "Tarifeler Yönetmeliği"nde yapılan değişiklerin, Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayından sonra 14 Mart 2008’de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilerek yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu değişiklik kapsamında, yeni abone olunurken yaşanan sorunların ortadan kaldırılacağını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu uygulama, Türkiye’de bir ilktir. Artık ASKİ ve aboneleri arasında yaşanacak uyuşmazlıkları karşılıklı mutabakat ile kısa sürede çözümlemeyi hedefliyoruz.

İlk kez abone olacaklar, bağlı bulundukları belediyeden oturdukları binanın teknik açıdan can ve mal emniyetini tehlikeye sokacak durumda olmadığına ilişkin bir yazı alacaklar. Abone olmak isteyenlerin, bu yazı ile ASKİ’ye müracaatları durumunda geçici abonelik işlemleri yapılacak."

Kılıç, yeni düzenlemeyle kaçak su kullanımını azaltmayı amaçladıklarını ifade ederek, yeni uygulama sayesinde vatandaşların cezalı su parası ödemesi ve su hırsızlığı gerekçesiyle mahkemeye gidilmesinin de önüne geçileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!