Güncelleme Tarihi:
Çetinkaya, Başkent’teki askeri arazilerin yaklaşık 40 milyon metrekare yeşil alana sahip olduğunu belirterek, “Rant uğruna iştahı kabaranlara fırsat verilmemelidir” açıklamasını yaptı. Askeri bölgelerin imara açılma ve ranta kurban gitme tehlikesi yaşadığının altını çizen Çetinkaya, “Ankara’yı betonlaştırmayın. Akbaba gibi avını bekleyenler, rant uğruna iştahı kabaranlara fırsat verilmemeli” diye konuştu. Çetinkaya, MHP Ankara İl Başkanlığı’nın ‘Ankara Yerel Gündem Geleneksel Değerlendirme Toplantısı’nda kent ile ilgili şu sorunlara değindi:
KALDIRIM DARALTARAK ULAŞIM ÇÖZÜLMEZ
“Kaldırımı daraltmakla, orta refüjlerdeki yeşili yok edip bir şerit açmakla, ulaşım sorununa neşter vurulamayacağını Ankara’yı yönettiğini zannedenler daha ne zaman anlayacaklardır? Sincan Törekent-Batıkent-Kızılay-Çayyolu metro hattında söz verdikleri kesintisiz, hızlı ve konforlu metro ulaşımını ne zaman gerçekleştirecekler? Havaalanı-Sıhhiye Metro Projesi, Çankaya-Mamak Tramvay Hattı Projesi ne zaman yapılacak? Keçiören metrosunu 13 yılda bitirme aşamasına getirdiler. 2023 yılına kadar yetiştirip, hizmete açabilecekler mi? Vaat edilen 21 kilometrelik Çubuk Metro hattına daha ne zaman başlayacaklar?
KONFETİ ATMAYI İYİ BECERİYORLAR
2014’te allı pullu törenlerle temelini attıkları ve aynı yıl içinde bitirileceğini ifade ettikleri Akyurt Fuar Alanı ne oldu? 2015 geçti, 2016 geçti, geldik 2017’ye. Bir konuda haklarını yemek istemiyorum. Şunu iyi beceriyorlar. Konfeti atmakta, kalabalıklar toplayıp göz boyamakta, hamasi nutuklar sallamakta üzerlerine yok maşallah. Kendilerini alkışlatmayı, hayali projelerde kurdele kesmeyi kısaca insanları kandırmayı çok iyi beceriyorlar. Bu yeteneklerine, maharetlerine hiçbir sözümüz yok. Ankara’da bir proje ne zaman söz verildiği tarihte bitirilecek? Açılışta el ele tutuşanların birbirlerini suçlayarak yaptıkları açıklamaları değil, bu fuar merkezi ne olacak diye ayağı yere basan açıklamalarla kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz.
KÖYLÜNÜN BELİ FATURAYLA KIRILDI
2014 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında köyler, köy kalmaya devam ederken, mahalle muamelesi gördüğü gerçeği ile de karşı karşıyayız. Yasanın tartışıldığı dönemlerde özellikle eleştirilen büyükşehir belediyelerinin uzak mesafelere hizmet götürme açısından yeterli olamayacağı, bunun halkı mağdur edeceği yolundaki kaygılar ne yazık ki gerçeğe dönüşmüş bulunmaktadır. Yasada vaat edildiği gibi köylere mahalle düzeyinde hizmet götürüleceği olgusu gerçeklik kazanamadı. Ne ilginçtir ki; imece usulüyle köylünün yapmış olduğu su ve kanalizasyon çalışmaları bile Büyükşehir Belediyesi tarafından fatura altına alındı. Köylüye verilmeyen hizmet fatura olarak yansıtıldı. Anlam verilemeyen derecede yüksek faturalarla köylünün beli kırıldı.”