Ashoka’dan Uçan Süpürge’ye sertifika

Güncelleme Tarihi:

Ashoka’dan Uçan Süpürge’ye sertifika
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2007 00:00

Uluslararası sosyal girişimciler kuruluşu olan Ashoka, Türkiye’nin üyeleri arasına katılan ve küresel ağa dahil edilen yeni üyelerden Uçan Süpürge’nin kurucusu Halime Güner’e ’Sosyal Girişimci Sertifikası’ verdi.

25 yılı aşkın bir süredir birçok ülkede toplumsal sorunlara çözüm üretilmesinde öncü rol üstlenen Ashoka, 2004 yılından bu yana Türkiye’de de faaliyet gösteriyor. Ashoka Türkiye temsilcisi Şeyda Taluk’un da katıldığı sertifika töreninde Ankara’dan Uçan Süpürge’nin kurucusu Halime Güner de ’Sosyal Girişimci Sertifikası’nı aldı.

Düzenlenen törende konuşan Şeyda Taluk, Ashoka’nın dünyadaki ve Türkiye’deki konumu ile amaçları hakkında bilgi verdi. Taluk, "Dünyanın çeşitli ülkelrinde desteklediği lider sosyal girişimcilerin başarıya ulaşması için gerekli ortamı sağlamakta. Türkiye özellikle fakirlikle mücadele, yerel kalkınma gibi alanlarda sosyal girişimciliğin önemi ve sosyal girişimcilerin olumlu katkıları gözardı edilemez" dedi.

ASHOKA NEDİR?

Türkiye’den 18 üyesi bulunan Ashoka, sosyal girişimciliğin tüm dünyada hak ettiği yere ulaşmasını amaçlarken devlet fonlarından hiçbir yardım almıyor. Kuruluşun 62 ülkede ofisi bulunuyor ve bin 800 lider sosyal girişimciyi destekliyor. Ashoka sosyal girişimcilere yatırım yapıyor çünkü sosyal girişimcilerin bireysel ve kolektif anlamda sosyal değişimi sağlayabilecek güce sahip olduğuna inanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!