Asfalt kasisi yuttu

Güncelleme Tarihi:

Asfalt kasisi yuttu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 16:40

Çankaya Doğuş Mahallesi’nde Başçavuş ve Bahar sokakların kesişiminde bulunan hız kesici kasis, asfalt çalışmasının ardından yolun altında kaldı. Bölgede sürat yapan sürücüler nedeniyle sık sık kazaların yaşandığını belirten bölge sakinleri, yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Haberin Devamı

Çankaya Doğuş Mahallesi sakinleri, Başçavuş ve Bahar sokakların kesiştiği noktada sık sık meydana gelen trafik kazaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Bahar Sokak üzerinde bulunan hız kesici kasisin 6 ay önce gerçekleştirilen yol çalışması ile birlikte asfaltın altına gömüldüğünü belirten mahalle sakinleri, kasissiz yol nedeniyle bölgedeki trafik kazası sayısında ciddi artış olduğunu kaydetti. İki sokağın kesitiği nokdada son 1 hafta içerisinde 3 farklı trafik kazasının yaşandığını dile getiren Ender Baştuna şunları söyledi:
“Bahar Sokak üzerinde bulunan hız kesici kasis, asfalt çalışması ile birlite yolun altına gömüldü. Bahar ile kesişen Başçavuş Sokak’ta ise zaten öncesinde de kasis yoktu. 

Asfalt kasisi yuttu

Haberin Devamı

HER HAFTA BİR KAZA

Bazı sürücüler bu dar sokaklarda aşırı hız yapıyor. Kasis nedeniyle buradan daha temkinli geçiyorlardı. Fakat 6 aydır sokağın başından gaza basan, sağına soluna bakmadan gidiyor. Haftada en az 1 kaza oluyor. Son 1 hafta içinde 3 farklı kazaya şahit olduk. Kazalarda hızını alamayan araçlar, yol kenarına park ettiğimiz otomobillerimize de çarpıyor. O kadar süret yapıyorlar ki kaldırımda yürümekten korkar hale geldik. Burada bir kasis yeterli değildi, ikincisini istiyorduk. Fakat eldeki kasisten de olduk. İnsanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için bu bölgeye mutlaka hız kasisi konulması gerekiyor.
‘PARA TOPLAYIP YAPTIRALIM’

Bölge sakinleri olarak, konuyu yetkililere defalarca anlattık. EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi’ne dilekçe yazdık. Fakat kimse sorunla ilgilenmedi. Son olarak aramızda para toplayıp, kasisi kendimiz yaptırmak istedik fakat yetkililer, böyle bir işlemin suç olduğunu, yaptırmamız durumunda cezalandırılabileceğimizi söyleyerek bizi vazgeçirdi. Kaza ve fren seslerine alıştık ama daha büyük bir facia olmadan yetkililer sesimizi duysun.”

ÇARPMA NOKTASI ELEKTRİK TRAFOSU

KAZALARIN yaşandığı kesişim noktasında, metal direk üzerinde bulunan elektrik trafosu da mahalle sakihlerini tedirgin ediyor. Kazaya karışan araçların büyük bölümünün, metal direğe çarparak durabilgini belirten vatandaşlar, “Bir gün ağır bir araç, üzerine trafo bulanan direğe vurup, devrilmesine sebep olursa bölgede büyük bir facia yaşanacak” diye konuştu.
Bahar ve Başçuvuş sokakların kesiştiği noktada bulunan Gençler Apartmanı sakinlerinin EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi’ne yazdıkları dilekçede yer alan, “Allah rızası için, can kayıplarına mani olmak için, bir an önce kasis yapılmasını istiyoruz” ifadesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!