Asfalt geldi dertler dindi

Güncelleme Tarihi:

Asfalt geldi dertler dindi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 00:22

Doğuştan engelli Ümit Atay, 24 yaşında. Babasını çok küçük yaşta kaybetti, Mamak’ta annesiyle birlikte yaşıyor.

Haberin Devamı

Annesi çalıştığı için de neredeyse her gün Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’ndeki babaannesi Rahime ve büyükbaba Halil Altay’ın evlerine gidiyor. Buradaki evin tek katlı ve müstakil olması nedeniyle akülü aracıyla rahatça dışarı çıkıp gezme imkânı bulan Ümit Altay’ın en büyük sorunu, bozuk yollardı. Ümit, akülü aracının sık sık lastiğinin patlaması ve zarar görmesi üzerine geçen günlerde Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye ulaşarak, evin girişine kadar asfalt atılmasını talep etti. Başkan Köse’nin talimatı üzerine asfalt atıldı, Ümit ise şunları söyledi:

Asfalt geldi dertler dindi


KIŞ AYLARINDA ÇAMUR OLUYORDU

“Doğalgaz ve su altyapısı için kazı yapılınca yollar bozuldu, tekerleğim patladı. Kış aylarında çamur oluyordu. Gidip gelmekte çok zorlanıyordum. Belediyeye ulaşarak asfalt atılmasını istedik, onlar da sağ olsunlar gelip hemen attılar. Evin girişine de ricada bulunduk oraya kadar da yardımcı oldular. Artık daha rahat gidip gelebileceğim. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum.”

Asfalt geldi dertler dindi


EN BÜYÜK HAYALİ İŞ SAHİBİ OLMAK

Haberin Devamı

Meslek Lisesi’nde muhasebe bölümünü bitiren ve girdiği Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı’nda(EKPSS) 87 puan alan Ümit Atay, “En büyük hayalim bir iş sahibi olmak. Bana iş konusunda da yardımcı olunursa çok sevinirim. Bilgisayar kullanabiliyorum” dedi.

Asfalt geldi dertler dindi


BENİM ELİM AYAĞIM

Babaanne Rahime Altay ise torununu, “Ümit her gün sabahları benim yanıma gelir, akşam da evlerine gider. Markete siparişim olduğunda gider gelir. Benim elim ayağım, her işimi yapar. Tekeri çukurlara giriyordu, ben bu yaşlı halimle çıkarmaya çalışıyordum. Lastikleri de patlıyordu. Asfaltı yaptılar, Allah razı olsun” diye anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!