Asayişi sağlayan 'WhatsApp grubu'

Güncelleme Tarihi:

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 16:30

Başkentte görev yapan kadın muhtarlarla görüşen İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, sorun ve talepleri dinledi. Muhtarlar ise ilçe emniyetleri ile kurulan WhatsApp grupları sayesinde sorunlarına hızlı çözüm bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kadın muhtarları ağırladı. Başkentte görev yapan yaklaşık 50 kadın muhtar, bazı ilçe emniyet müdürlerinin de yer aldığı toplantıda sorun ve taleplerini iletti. Ankara Emniyeti ile muhtarlıklar arasında doğrudan iletişimi sağlayan WhatsApp gruplarının da konuşulduğu buluşmanın ardından kadın muhtarlar, görüşmenin detaylarını Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı-Çankaya Kültür Mahallesi Muhtarı Serpil Erenoğlu: Dernek olarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne toplantı talebimizi bildirdik ve talebimize hassasiyetle yaklaşıldı. Ankara’da yaklaşık 125 kadın muhtar bulunmakta ve sayımız da giderek artıyor. Toplantıda özellikle yoğun göç alan mahallerimiz ve ayrıca bölge trafiğiyle ilgili sorun ve taleplerimizi ilettik. Aynı zamanda enerji tasarrufunu sağlayan aydınlatmaların yaygınlaştırılması talebinde bulunduk. Emniyetin WhatsApp grupları sayesinde mahallemizdeki sorunlara anında müdahale sağlanabiliyor. Temelden çözüm getirme noktasında taleplerde bulunduk. Yetkililer haricinde bu anlamda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Mahallede yaşanan herhangi bir olay karşısında vatandaşlarımızın da duyarlı olarak 155’i arayıp Emniyet güçlerimizden destek istenmesi son derece önemli. İhbar demek kayıtlara geçmesi demektir. Lütfen bu anlamda biraz daha duyarlı olalım.

Haberin Devamı

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu

ANLIK BİLDİRİLİYOR

ÇAYYOLU-Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer: Görüşmeden memnun ayrıldık. Koru Mahallesi, Çayyolu’nun en yoğun bölgelerinden. Mahalle olarak taleplerimizden biri, metro civarında asayişin arttırılması yönünde oldu. Metro civarında zaman zaman park sorunu da yaşayabiliyoruz. Sürücülerin bazıları da ’park edilmez’ uyarı levhasının önüne araçlarını park edebiliyor. Bu anlamda trafik akışı konusunda sorun ve taleplerimizi ilettik. Önceden de mahallemizde asayiş anlamında bir sıkıntı yaşamıyorduk fakat Servet Bey’in göreve gelmesiyle bazı taleplerimiz daha da düzene girdi. Örneğin bölgemizde hırsızlık vakası sık yaşanıyordu, zamanla azaldı. Emniyetin genel itibariyle muhtarlarla birlikte oldukça koordineli bir çalışma düzeni bulunmakta. Müdahale gerektiren her konuda, desteklerini alıyoruz. Bölge karakolumuzla oluşturduğumuz bir WhatsApp grubu var. Oluşturulan bu grup sayesinde bölge civarında yaşanan her olay ve sorunu bildirebiliyor ve anında geri bildirim alıyoruz.

Haberin Devamı

İŞLER KOLAYLAŞTI

ÇANKAYA-Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya: Özellikle Fidanlık Mahallesi’nde zaman zaman yaşanan çevre ve gürültü kirliliğini yetkililerimizle paylaştım. Önceden mahallemize ilişkin sorunlarımız daha fazlaydı. Şimdi sağlanan asayişle birlikte bu sorunların büyük bir bölümüne çözüm bulundu. Muhtarlara yönelik kurulan WhatsApp hatları ve bekçilerle birlikte işlerimizin daha da kolaylaştığını dile getirebilirim. Artık sorunlarımızı, kalem kalem değil de anlık olarak Emniyete bildirebiliyoruz.

SIKINTIMIZ YOK

ETİMESGUT-Oğuzlar Mahallesi Muhtarı Sevgi Akyıldız: Mahallemizde asayişle ilgili bir sorunumuz bulunmamakta; çünkü Emniyet tarafından kurulan WhatsApp gruplarıyla birlikte etkileşimli bir şekilde sorun ve taleplerimizi İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle paylaşabiliyoruz. Mahalle olarak şu an için net şudur dediğimiz herhangi bir sıkıntımız yok, olduğunda da yetkililerle anında iletişime geçebiliyoruz.

Haberin Devamı

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu

PARKLARDA DENETİM

YENİMAHALLE-Barış Mahallesi Muhtarı Sevim Özdemir: Mahallemiz, eski bir mahalle olması dolayısıyla, kozmopolit bir yapıya sahip. Barış Mahallesi muhtarı olarak, özellikle gece geç saatlerde parklarda denetimlerin sıklaştırılması talebinde bulundum. Hem Emniyet güçlerimiz hem de muhtarlık olarak özellikle yasaklı madde kullanımının önüne geçilmesi noktasında gerekli adımlar atılmakta. Mahalle sakinleri olarak tek isteğimiz herkes için daha da güvenilir bir ortamın yaratılması.

Asayişi sağlayan WhatsApp grubu

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kadın muhtarlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Her zaman olduğu gibi tüm gayretimizle muhtarlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME!