Artı ve Orkut stüdyoları yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Artı ve Orkut stüdyoları yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 16:11

TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılması için ihaleye gidildi.

Haberin Devamı

Hizmet binasının kat karşılığı yöntemiyle düzenlenen inşaat ihalesine 7 Ocak tarihinde Merkez Birliği’nde düzenlenen 14 firma davet edildi. İhaleye; Tepe İnşaat Sanayi A.Ş, Usta Grup, Pelit Yatırım İnşaat A.Ş, Ege Grup Yapı Endüstrisi A.Ş ve Söğüt İnşaat A.Ş katıldı. İhaleyi 43. turda yüzde 66.20 teklif veren Söğüt İnşaat aldı. Projeye, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için Koruma Kurulu’na başvuruyoruz” dedi. Candan, şunları söyledi:

YIKIMI KABUL ETMİYORUZ

“TRT Stüdyoları’nın da olduğu işhanı sinema, düğün salonu ve tiyatro kompleksi olarak Demirtaş Kamçıl Rahmi Bediz tarafından tasarlanan yapı grubu 1969 yılında tamamlanmıştır. 16 bin 475 metrekare kapalı alanı olan yerleşke, pastanesi, tiyatro binası, Arı Sineması ile birlikte dönemin sosyal ve kültürel buluşma alanı işlevini görmüştür. TRT tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri’nden 49 yıllığına alan kiralanmıştır. Arı Sineması ve Tiyatro bölümleri TRT tarafından özgün mimarisi nedeniyle korunmuştur. Arı ve Orkut stüdyoları ile birlikte anılan yapı grubu kent için bellek değeri taşımaktadır. Korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için koruma kuruluna başvuruyoruz. İhale Takip Merkezi’miz konuyu takip ediyor. Ankara’nın en değerli yerlerinden olan ve kentsel hafızamızı sıfırlamaya yönelik bu yıkımı kabul etmiyoruz. Mili Kütüphane’nin karşısındaki yapı grubu ile Arı ve Orkut stüdyolarının yıkımı başkent için büyük kayıp olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!