Artı bir farkındalığı

Güncelleme Tarihi:

Artı bir farkındalığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2022 15:12

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Çankaya ve Pursaklar belediyeleri çeşitli etkinlikler düzenledi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde özel çocuklar; duyu bütünleme, mum ve sabun, müzik, resim, yemek, takı atölyelerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları sergiledi. Özel çocuklar ayrıcı dans, spor gösterileri yaptı, müzik dinletisi sundu. Uzman eğitimciler, etkinliğe katılanlara down sendromlu bireylerin +1 kromozomunun önlerinde engel olarak durmasının önüne geçmek için farkındalığın daha da arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Artı bir farkındalığı


HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Pursaklar Belediyesi Engelliler Sosyal Tesisi de üyelerine özel etkinlikler düzenledi. Down sendromlu çocuklar, öğretmenleriyle birlikte, günün anısına renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde müzik eşliğinde dans edip gönüllerince eğlenirken keyifli dakikalar yaşadı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık. Onların farkındayız ve her zaman yanlarındayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!