ArtAnkara buluşması

Güncelleme Tarihi:

ArtAnkara buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2022 14:31

ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yarın sanatseverlere kapılarını açıyor. Fuara, 100’ün üzerinde galeri, müze ve üniversite ile bine yakın sanatçı katılırken, 4 bin 500’ün üzerinde eser izleyici ile buluşacak.

Haberin Devamı

Ankara, bu sene 8’incisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Bugün saat 16.00’da ATO Congresium’da protokol ve koleksiyonerlerin katılımıyla açılışı yapılacak fuar, yarın ise sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. Fuar, yurt içi ve yurt dışından bine yakın sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak. ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da müzeler, üniversiteler ve genç sanatçılara ayrıcalık tanıdıklarını belirtti. Türkiye’nin 81 ilinden sanatçı ve galerilerin fuara katılacağına değinen Aygül, Türkiye’nin yanı sıra Rusya’dan üç galeri, Kore’den iki galeri, İspanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Suriye’den de sanatçı ile galerilerin fuarda yer alacağına ifade etti. Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nin özel bir seçki ile sanatseverlerle buluşacağına değinen Aygül, Hacettepe Üniversitesi Müzesi’nin de fuarda stant açacağını sözlerine ekledi.

FUAR PROGRAMI

Söyleşiler, paneller, defile ve müzik dinletilerinin gerçekleşeceği fuarın programı ise şöyle.
10 Mart: Sonraki Yüzyılın Ustaları-Genç Sanatçılar/Gençlerin Gözüyle Çağdaş Sanat Yorumları/Sağlık Çalışanlarının Sanat Uğraşlarının Gündelik Hayata Etkileri/Dijital Art/Defile.
11 Mart: Sanatta Gülmece/Sanat ve Bilim/Sanatta İklim Krizi ve Kuraklık, Türkiye’de Cam Tasarımı ve Sanatsal Cam.
12 Mart: Her Zaman Avangart Sanatçı: Bedri Rahmi Eyüboğlu/Sanat ve Piyasa İlişkisi/Metaverse ve NFT’nin Sanattaki Yeri/Atatürk ve Sanat–Savaş ve Barış/Sanat Koleksiyonculuğu ve Müzecilik.
13 Mart: Gençlerle Sanat Sohbeti/Sanat ve Toprak/Sanatta Etik–Sanatın Savaşa Karşı Duruşu.

ArtAnkara buluşması


USTALARIN ESERLERİ

Haberin Devamı

Fuarda yerini alan Mira Koldaş Sanat Galerisi, Türk resim sanatının önemli isimlerinden Ergin İnan’ın ‘Işığın Şekillendirdiği Yüzler’ isimli solo sergisini sergileyecek.

ArtAnkara buluşması


Galerinin standında ayrıca Ali Atmaca, etkili eserleriyle Burçin Erdi, çok yönlü sanatçı Güven Kıraç, uluslararası etkileri başarıyla sentezleyen Hemad Javadzade, başarılı ve yaratıcı eserleriyle Levent Oyluçtarhan, kadınlarıyla Nermin Alpar ve Ekin Yüksel Altuntaş, özgün eserleriyle Şükrü Aslışen, heykel sanatından Doğan ve Şenol Bora’nın eserleri de görülebilecek.

ArtAnkara buluşması


HER YER MONŞAK

Haberin Devamı

Sanatçı Elif Demirbolat Aksoy’un, pandeminin bıraktığı olumsuz etkilere inat renklendirdiği resimleri de fuarda yer alacak. Kadınlara ve sürreal sahnelere yer vermekten keyif alan sanatçının sergisinin teması ise Oğuz Türklerinin nazar boncuğu için kullandığı sözcük olan ‘monşak’. Koleksiyonun her parçası küçük nazar boncuğu detayları içeriyor.

ArtAnkara buluşması

Fuar, 13 Mart akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!