Arkeoparkta tarihi yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Arkeoparkta tarihi yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 15:48

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) kentin tarihi noktalarından Roma Tiyatrosu’nun sol tarafında bulunan alanı arkeopark olarak düzenliyor.

Haberin Devamı

Arkeolojik sit alanındaki bölgenin açık hava müzesi olarak kent turizmine kazandırılması hedefleniyor. Açık Hava Müzesi konseptinde Anadolu tarihine ışık tutacak alanda; açık ve kapalı sergileme alanları, amfi tiyatro, oturma köşeleri, çocuklar için eğitici-öğretici oyun alanları, seyir terası, seyir kafesi, karşılama merkezi ve kazılar esnasında çıkarılan tarihi taşların sergileneceği mekânlar oluşturulacak. Şu ana kadar yapılan kazı çalışmalarında Roma Dönemi’nden kalan başta su yolları olmak üzere yerleşik hayata ilişkin çok sayıda tabaka ortaya çıkarıldığına dikkat çeken ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Uygulama ve Denetim Şube Müdürü Mehmet Akif Güneş, “Roma Tiyatrosu ile birlikte 17 bin metrekarelik bir alanda ‘Açık Hava Müzesi’ uygulamamız olacak. Şu anda moloz ve hafriyatlar kaldırılıyor, Anadolu Medeniyetler Müzesi iş birliğiyle hassas bir şekilde kazı çalışmalarımızı Venedik Tüzüğü ve Koruma Kurulu Kararları doğrultusunda yürütüyoruz. Burada güzel bir gün batımı oluşuyor, onun da rahatça izlenebileceği yerler olacak. Roma ve Osmanlı Dönemi’ne ait nitelikli taşları da burada sergileyeceğiz. Burası aslında Roma Tiyatrosu ile iç içe geçmiş bir alan ve 2 bin yıllık bir geçmişe sahip. Roma Dönemi ile birlikte arkeoparkı yeniden ayağa kaldırarak turizme kazandırmak istiyoruz. Çünkü Ankara, Roma dönemine ait çok özel ve önemli eserlere sahip” dedi.

Arkeoparkta tarihi yolculuk

Çalışmalar tamamlandığında arkeopark açık hava müzesini ziyaret eden yerli yabancı turistler, tarihi katmanları keşfetme şansı yakalayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!