Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 21:44
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesindesi "Yer üstü suları ve kirliliği" araştırmasında Türkiye’deki endüstri kuruluşlarının yüzde 98’inde arıtma tesisi kullanılmadığı, olanların da bir kısmının yetersiz veya çalışamaz durumda olduğu belirtildi. Araştırmaya göre, yılda 930 milyon metreküp endüstriyel atık suyun sadece yüzde 22’si arıtılıyor, yüzde 78’i ise arıtılmaksızın doğrudan göl, ırmak ve denizlere deşarj ediliyor.
TÜRKİYE’deki endüstri kuruluşlarının yüzde 98’inde arıtma tesisi kullanılmadığı, olanların da bir kısmının yetersiz veya çalışamaz durumda bulunduğu bildirildi.Çevre ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan, "Yer Üstü Suları ve Kirliliği" adlı araştırmaya göre, çevresel kirliliğe sebep olan endüstriyel atıklar belirli bir zamanda, bir bölgedeki kirlenme yoğunluğuna bağlı olarak insan sağlığına ve çevreye olumsuz yönde etki ediyor.Araştırmada, sanayinin çevre üzerindeki olumsuz etkisinin diğer faktörlerden çok daha fazla olduğu belirtildi. Sanayi kuruluşlarının, sıvı atıkları ile su kirliliğine, buna bağlı olarak toprak ve bitki örtüsü üzerinde aşırı kirlenmelere neden olduğu ve doğada tahribata yol açtığının bilindiği belirtilen araştırmada, Türkiye’de faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinden sadece yüzde 14’ünde arıtma tesisi bulunduğu ifade edildi. Bu oran turistik tesislerde yüzde 81’e çıkıyor.
BELEDİYELER DE KİRLETİYOR: Araştırmaya göre, "Türkiye’deki 3 bin 215 belediyeden 141’inde kanalizasyon sistemi bulunuyor. Bu belediyelerden sadece 43’ünde arıtma tesisi hizmet veriyor. Kanalizasyon sularının yüzde 98,67’si hiç arıtılmadan ırmaklara, göllere ve denizlere boşaltılıyor." Endüstri kuruluşlarının yüzde 98’inde arıtma tesisi kullanılmıyor, olanların da bir kısmı yetersiz veya çalışamaz durumda bulunuyor. Araştırmaya göre, "Yılda 930 milyon metreküp endüstriyel atık suyun sadece yüzde 22’si arıtılıyor, yüzde 78’i ise arıtılmaksızın doğrudan göl, ırmak ve denizlere deşarj ediliyor."
Altınpark’ta kaynak fuarı5. Ankara Makine İmalatı ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarı (ANKATEK) ile 1. Kaynak Kesme Makineleri-Ekipmanları ve Teknik Hırdavat Fuarı, Altınpark Expo-Center’da açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açılış öncesi yaptığı konuşmada, fuarda sergilenen teknoloji eseri olan malzemelerin bir çoğunun özellikle Türkiye’de üretilmiş olmasının gurur verici olduğunu söyledi.
EMO Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Alkan da 1997 yılından itibaren Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde fuarlar düzenleyerek iş adamlarına ve ilgili kuruluşlara yeni teknolojileri tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ile Alkan, kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Daha sonra fuar alanını gezen Gökçek, sergilenen iş makineleri hakkında bilgi aldı. EMO Fuarcılık tarafından açılan ve Ankara Ticaret Odası, OSTİM, ANFA ve Makine Market Dergileri tarafından desteklenen fuarda makine grubunda; takım tezgahları, kesme makineleri, vibrasyon makineleri, sergileniyor.