Güncelleme Tarihi:
Başkent’te arıcılığın son dönemlerde hızla geliştiğini belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz Ankara balını bir marka haline getirmek istediklerini söyledi. Temel ise, iklim ve topografik şartları nedeniyle Türkiye’nin dünya üzerinde, Ankara’nın ise Türkiye’de önemli bir bal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak Ankara’daki arı koloni sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Müdür Temel, “Ankara’da bir kovandaki bal üretiminin 20 kilogramın üstüne çıkması en büyük isteğimiz. Bu amaçla bal üretecek floranın genişletilmesi, bal ormanlarının kurulması ve bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz” dedi.
Gelecek yıl arıcılığa daha büyük destekler verileceğinin müjdesini veren Temel, boş kovanları doldurmak için oğul arı dağıtımı projesi gerçekleştirdiklerini, yetiştiricilerin de kaliteli bal üretimi için üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.