Arıcılığa daha büyük destek verilecek

Güncelleme Tarihi:

Arıcılığa daha büyük destek verilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Kovanlardaki son balları hasat eden ve sonbahara hazırlanan arıcılar, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Başkent’te arıcılığın son dönemlerde hızla geliştiğini belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz Ankara balını bir marka haline getirmek istediklerini söyledi. Temel ise, iklim ve topografik şartları nedeniyle Türkiye’nin dünya üzerinde, Ankara’nın ise Türkiye’de önemli bir bal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak Ankara’daki arı koloni sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Müdür Temel, “Ankara’da bir kovandaki bal üretiminin 20 kilogramın üstüne çıkması en büyük isteğimiz. Bu amaçla bal üretecek floranın genişletilmesi, bal ormanlarının kurulması ve bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz” dedi.
Gelecek yıl arıcılığa daha büyük destekler verileceğinin müjdesini veren Temel, boş kovanları doldurmak için oğul arı dağıtımı projesi gerçekleştirdiklerini, yetiştiricilerin de kaliteli bal üretimi için üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!