Aradan sonra trafik yoğun

Güncelleme Tarihi:

Aradan sonra trafik yoğun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 21:25

Liderlik yarışında Ümraniyespor ile kıyasıya bir şekilde mücadele eden MKE Ankaragücü, bu süreçte, derbi dahil 8 maçını Eryaman Stadı’nda oynayacak. Bir haftayı bay geçecek olan Gençlerbirliği ise 6 kez deplasmana çıkacak.

Haberin Devamı

Süper Lig ve Spor Toto 1.Lig’e, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Kıtası Grup eleme maçları nedeniyle, Avrupa’nın diğer büyük liglerinde olduğu gibi ara verilirken, Türkiye Futbol Federasyonu, 1. Lig’de; 24-35. haftaları kapsayan 12 haftalık maç programını açıkladı. Acıklanan programda, takımları Cuma ve Salı günü oynayacakları müsabakalar bekliyor.
Aranın ardından büyük heyecan; Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü arasında oynanacak başkent derbisi ile başlayacak. İlk etapta takımları kısa süre içinde oynayacakları müsabakalar bekliyor. Liglere; A Milli Futbol Takımımızın, 2022 Dünya Kupası elemeleri play-off grubunda önce Portekiz, rakibini yenmesi halinde sonra İtalya ile oynayacağı müsabakalar nedeni ile 30. hafta karşılaşmalarının ardından, Mart ayının son bölümünde bir kez daha ara verilecek.

A.GÜCÜ’NÜN ELİNDE ÖNEMLİ AVANTAJ VAR

Şampiyonluk hedefi ile girdiği sezonun başından bu yana Bereket Sigorta Ümraniyespor ile kıyasıya bir liderlik yarışı veren, 22. haftadaki sonuçların ardından, geriden gelen rakipleriyle açılan farkın moralini üzerinde taşıyan MKE Ankaragücü, önündeki süreçte büyük bir avantajı elinde tutuyor. Sarı-lacivertli ekip, bu dönemdeki 12 maçın derbi dahil 8’ini, Eryaman Stadı’nda oynayacak. 45 puana sahip Ankaragücü, zorlu periyotta hem zirve için yarıştığı Bereket Sigorta Ümraniyespor hem de kendisini yakından takip eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile deplasmanda karşılaşacak. Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor, Eyüpspor ve Yılport Samsunspor gibi hem zirve yarışına ortak olmak hem de play-off grubunda kalmak için uğraş veren ekipleri ise başkentte ağırlayacak.

BAY HAFTASINA KADAR Kİ DÖNEM KRİTİK

Ligin ikinci yarısına iyi başlayamayan ve oynadığı son 4 maçını da kaybeden Gençlerbirliği, teknik direktörünün görevi bırakma isteği ile oluşabilecek krizi, yönetimin verdiği transfer tahtasını açma güvencesi ile aşarken, kritik bir sürece giriyor. 26 puanla 12. basamakta yer alan Kırmızı-siyahlıları, Ankaragücü ile oynayacağı derbi maçla başlayacağı ve bay geçeceği 28. haftaya kadar hayati önemde maçlar bekliyor. Sakatlıklar, cezalar ve takımdan ayrılan oyuncular nedeni ile kadro kurmakta zorluk yaşayan Başkent temsilcisi, bu dönemde hem üst tarafın iddialı 2 takımı (Ankaragücü ve Samsunspor) hem de sıralamadaki en yakın rakipleri (Altınordu ve Beypiliç Boluspor) karşılaşacak.

3 MAÇINI AKTEPE STADI’NDA OYNAYACAK

Teknik Direktörlüğe Taner Taşkın’ın getirilmesinin ardından çıkışa geçen ve ateş hattından kurtulup, 11. sıraya kadar yükselen Ankara Keçiörengücü, aradan sonraki dönemde, bir haftayı bay geçerken, 3 kez rakiplerini Aktepe Stadı’nda ağırlayacak. 26 puana sahip mor-beyazlılar, Yılport Samsunspor, Balıkesirspor ve Tuzlaspor’u konuk edecek. Tek deplasmanını Boluspor karşısında yapacak. Milli maçlar için Mart ayının sonunda verilecek aradan sonra ilk müsabaka, Gençlerbirliği ile Keçiörengücü arasında oynanacak derbi olacak.

Haberin Devamı

MORALLERİ BOZAN HABER

Haberin Devamı

Lige verilen arada Antalya’da kampa giren Gençlerbirliği’nden sakatlık haberi geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, genç oyuncu Ulusoy Mert Kabasakal’ın kampın ilk gününde dizinden sakatlandığı ve kulübün sağlık ekibi tarafından yapılan ilk tetkiklerin ardından genç oyuncunun tedavisine başlandığı belirtildi. Kısa süre önce sözleşmesinin uzatılması yönünde uzlaşı sağlanan oyuncunun, sakatlığı nedeni ile yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
Gençlerbirliği’nde, tedavileri devam eden Aksel, LuaLua ve Sandro Lima’nın yanı sıra cezalı olan Barış da Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek.

ANKARAGÜCÜ SALONDA ÇALIŞTI

Lige verilen arayı Antalya kampı ile değerlendiren Ankaragücü, günün ilk çalışmasını salonda gerçekleştirdi. Oyuncular, güç ve dayanıklılık antrenmanı yaparken, keyifli olmaları da dikkatlerden kaçmadı. Bu arada, Üni Akdenizli taraftarlar, takımın kamp yaptığı otele gelip, başkan Faruk Koca, teknik direktör Mustafa Dalcı ve oyuncularla sohbet edip, moral verdi.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ’NÜN MAÇLARI (45 PUAN)

(23) 6 Şubat: Gençlerbirliği-Ankaragücü
(24) 12 Şubat: Ankaragücü-İstanbulspor
(25) 16 Şubat: Menemenspor-Ankaragücü
(26) 20 Şubat: Ankaragücü-Bursaspor
(27) 27 Şubat: BŞB Erzurumspor-Ankaragücü
(28) 5 Mart: Ankaragücü-Bandırmaspor
(29) 13 Mart: Manisa FK-Ankaragücü
(30) 20 Mart: Ankaragücü-Eyüpspor
(31) 2 Nisan: BS Ümraniyespor-Ankaragücü
(32) 10 Nisan: Ankaragücü-Adanaspor
(33) 13 Nisan: Ankaragücü-Altınordu
(34) 17 Nisan: Balıkesirspor-Ankaragücü
(35) 25 Nisan: Ankaragücü-Samsunspor

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN MAÇLARI (26 PUAN)

(23) 6 Şubat: Gençlerbirliği-Ankaragücü
(24) 11 Şubat: Altınordu-Gençlerbirliği
(25) 15 Şubat: Gençlerbirliği-Samsunspor
(26) 19 Şubat: Boluspor-Gençlerbirliği
(27) 26 Şubat: Gençlerbirliği–Balıkesirspor
(28) Bay
(29) 13 Mart: Gençlerbirliği-Kocaelispor
(30) 19 Mart: İstanbulspor-Gençlerbirliği
(31) 2 Nisan: Gençlerbirliği-Keçiörengücü
(32) 8 Nisan: Tuzlaspor-Gençlerbirliği
(33) 12 Nisan: Bursaspor-Gençlerbirliği
(34) 16 Nisan: Gençlerbirliği-Bandırmaspor
(35) 22 Nisan: Denizlispor-Gençlerbirliği

Haberin Devamı

KEÇİÖRENGÜCÜ’NÜN MAÇLARI (26 PUAN)

(23) 5 Şubat: Keçiörengücü-Samsunspor
(24) 12 Şubat: Beypiliç Boluspor-Keçiörengücü
(25) 16 Şubat: Keçiörengücü-Balıkesirspor
(26) Bay
(27) 26 Şubat: Keçiörengücü-Tuzlaspor
(28) 4 Mart: Kocaelispor-Keçiörengücü
(29) 11 Mart: İstanbulspor-Keçiörengücü
(30) 19 Mart: Keçiörengücü-Bursaspor
(31) 2 Nisan: Gençlerbirliği-Keçiörengücü
(32) 8 Nisan: Keçiörengücü-Denizlispor
(33) 12 Nisan: Ümraniyespor-Keçiörengücü
(34) 17 Nisan: Keçiörengücü-Menemenspor
(35) 24 Nisan: Bandırmaspor-Keçiörengücü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!