Ara sonrasında zorlu kapışma

Güncelleme Tarihi:

Ara sonrasında zorlu kapışma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 15:18

Sivasspor’u yenerek sezondaki ilk galibiyetini alan sarı-lacivertliler, ligin yenilgisiz ve gol yemeyen tek ekibini konuk edecek. Başkent temsilcisi, son 8 maçta puan alamadığı rakibi ile Eryaman Stadı’nda kozlarını paylaşacak. 

Haberin Devamı

Süper Lig’de milli maçların ardından heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Demir Grup Sivasspor’u 2-1 yenerek sezondaki ilk galibiyetini alan ve milli araya moralli giren sarı-lacivertlileri, ara dönüşünde zorlu bir maç ve dişli bir rakip bekliyor. Başkent temsilcisi, ligin geride kalan bölümünde mağlubiyet yaşamayan ve kalesinde gol görmeyen tek ekibi konumundaki Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 17.00’de başlayacak müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. İstanbul ekibi son oynadığı müsabakada Vavacars Karagümrük ile golsüz berabere kalmıştı. Beşiktaş maçında çıkan olaylar nedeni ile bir maç seyircisiz oynama cezası alan Ankaragücü, bu cezayı Sivasspor maçında çekerken, Başakşehir karşısında yeniden taraftarı ile buluşacak. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, taraftarın desteğinin kendileri için çok önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtip, “Maç sonunda, kazanmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamayı istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 2 MAÇ KAZANMA HASRETİ ÇEKİYOR

İki takım bugüne kadar 18 kez karşılaşırken, Ankaragücü 4, Başakşehir 9 galibiyet aldı. 5 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertliler iç sahada bir kez kazanırken, 4 kez de rakibine yenildi.Medipol Başakşehir ile oynadığı son 8 Süper Lig maçından puan çıkaramayan MKE Ankaragücü, daha önceki 8 karşılaşmada rakibine mağlup olmamıştı. (4 galibiyet - 4 beraberlik) İkili rekabette faklı bir grafik çizen Ankaragücü, Boz Baykuşlar’a kaybettiği son 5 maçta da sahadan aynı skorla 2-1 mağlup ayrıldı.Ankaragücü deplasmanında çıktığı ilk Süper Lig maçını 1-0 kaybeden Medipol Başakşehir (Eylül 2007), daha sonraki 7 ziyaretinde yenilgi almadı. (4 galibiyet - 3 beraberlik) ve son 4 karşılaşmada puan bırakmadı.Süper Lig’deki 13 maçlık galibiyet hasretini Demir Grup Sivasspor’u yenerek sonlandıran Ankaragücü, Mart 2021’den bu yana üst üste 2 ve üzeri maç kazanamıyor.

Ara sonrasında zorlu kapışma

Haberin Devamı

GÖZLER GİOGRİ BERİDZE ÜZERİNDE OLACAK

Süper Lig’de oynadığı son 14 maçı kaybetmeyen (9 galibiyet - 5 beraberlik) ve ligde devam eden en uzun serinin sahibi olan Medipol Başakşehir, bu sezon ligde yenilgi almayan tek takım konumunda. Boz Baykuşlar’ın lig tarihinde ilk 7 maçı namağlup geçtiği sadece iki sezon var. 2014/2015 ve 2016/2017.İstanbul takımlarıyla oynadığı son 5 Süper Lig maçını da en az ikişer gol yiyerek kaybeden Ankaragücü, bu şekilde daha uzun bir mağlubiyet serisini en son Ekim 2005-Eylül 2006 arasındaki 6 maçlık süreçte yaşadı.Sarı-lacivertli ekibin sezon başında transfer ettiği isimlerden olan Giorgi Beridze, attığı 3 golle takımının en etkili ismi konumunda. Güncü oyuncunun performansı, sarı-lacivertli ekibin oyununda belirleyici rol oynayacak.

Haberin Devamı

Ara sonrasında zorlu kapışma

ÖNEMLİ OYUNCULARA SAHİP BİR TAKIMIZ

Ankaragücü’nün savunma oyuncularından Atakan Çankaya, Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın ilk etapta kendi oyun felsefesini ve taktiğini takıma aşılamaya çalıştığını belirtip, “2 maçta çok iyi oynadık ancak puan alamadık. Sivasspor maçını kazanıp kendimize geldik. İlerleyen süreçte inşallah güzel oyunumuz devam eder ve Ankaragücü formasıyla büyük başarılara imza atarız” dedi. Ligin uzun bir maraton olduğunun altını çizen Atakan, şöyle konuştu. “Takımda herkes çok istekli, mücadele ediyor ve oynamak istiyor. Hepimiz iyi durumdayız. Ben de takımım için faydalı olmaya devam edeceğim. Oynamadığım zamanlarda da takımımın yanında olacağım. Paris Saint Germain ve Real Madrid formaları giyen Jese Rodriguez başta olmak üzere Manchester United formasıyla Premier Lig’de mücadele eden Macheda gibi isimler aramızda. Daha önce dünyanın önemli kulüplerinde forma giyen oyunculara sahibiz. Aynı zamanda daha önce Süper Lig’de oynayan değerli oyuncuların olduğu çok güzel bir kadromuz var. Takımın iyiliğini düşünen futbolcu grubuna sahibiz.Şanssız geçen haftalarımız oldu. Daha fazla puan almamız gerekiyordu. Mücadelemizin karşılığını puan cetvelinde daha iyi konuma gelerek alacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

ULUSAL LİSANS SÜRESİ UZATILDI

Türkiye Futbol Federasyonu, ulusal kulüp lisans sistemi için verdiği süreyi önce Mayıs’tan Eylül’e, sonra Eylül’den Kasım’a uzattı. Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’deki 77 takımdan 38’i şu ana kadar lisans alırken, MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği de ulusal lisans alamayan takımlar arasında.TFF’nin internet sayfasından 24 Eylül günü yayınlanan talimat değişikliği ile daha önce geçici madde 25-30 Eylül olarak belirlenen Ulusal Kulüp Lisans başvuruları ile ilgili karar verme süresi bu kez 26-30 Kasım tarihine kadar uzatıldı.Kulüplerin sportif, altyapı, personel - idari, hukuki ve mali yapısını daha sağlam ve şeffaf hale getirebilmeyi amaçlayan kulüp lisans ve finansal fair play sistemi; Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde yer alan kulüplere uygulanacak.TFF Kulüp Lisans Kurulu şu ana kadar yapılan iki değerlendirmede Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’den toplam 38 takıma UEFA veya ulusal lisans verdi.Spor Toto 1.Lig’in başkent ekibi Keçiörengücü ile 2. Lig temsilcisi Ankara Demirspor ulusal lisans almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!