Apaydın: Bayramda kurban olmayın

Güncelleme Tarihi:

Apaydın: Bayramda kurban olmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 15:43

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatiline çıkacak sürücüleri uyararak, “Kurban Bayramı’na giderken kurban olmayın” dedi.

Haberin Devamı

Apaydın: Bayramda kurban olmayın

9 günlük bayram tatilinde yoğunluğın her tatil döneminde olduğu gibi yine artacağını hatırlatan Apaydın, uzun yola gidecek sürücülerin kuralara harfiyen uyması gerektiğini belirterek, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin önemine değindi. Apaydın, şu uyarılarda bulundu:

KÖR NOKTALARA DİKKAT

“Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 130 kaza kara noktasında çalışma yapılacağından sürücüler kör noktalara dikkat etmeli. Bayram tatillerinde şehirlerarası ve şehir içindeki trafik yoğunluğu ve kazalar 10 katı aşkın artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olunmalı. Yolların kan gölüne dönmemesi için sürücüler uykusuz, yorgun yola çıkmamalı. Unutulmasın ki kazaların çoğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

EMNİYET KEMERİ TAKILMALI

Sürücülerin emniyet kemerleri sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerekiyor. Bayramlar nedeniyle şehirlerarası ve şehir içindeki trafik 10 katı aşkın artıyor. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli.

GÜNEŞE DİKKAT EDİLMELİ

Güneşin doğuşundaki yolculuklarda dikkatli olunmalı. Özellikle sabah gün ışırken, güneş yorgun şoförün gözüne vurduğu zaman insan beyni kendini uykuya veriyor. Gözleri açık uyuyor. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli. Eğer bunlara dikkat edilirse bayram hüsrana uğramaz, sürücülerimiz sevdiklerine kolay ulaşabilir.”

125 GÜNDE BİN 457 ÖLÜM

Türkiye’de son 10 yılda, Ramazan ve Kurban Kayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosu ağır oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2006-2015 yıllarında Ramazan bayramlarında, idari tatiller dahil toplam 54 gün, Kurban bayramlarında toplam 71 gün tatil yapıldı. Yurt genelinde Ramazan Bayramı tatillerinde 14 bin 644 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 728 kişi öldü, 31 bin 133 kişi yaralandı. Kurban Bayramı tatillerinde yaşanan toplam 14 bin 929 trafik kazasında da 729 kişi öldü, 30 bin 865 kişi yaralandı. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki toplam 125 günlük tatilde yaşanan trafik kazalarında ise bin 457 kişi hayatını kaybetti, 61 bin 998 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!