Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 21:19
ANADOLU Turizm ve Aşçılar Derneği, ankara’da düzenlenen MEB onaylı tek butik aşçılık kursu olarak eğitimlerine devam ediyor.Et Yemekleri Kursu’nun ardından Profesyonel Pastacılık kursiyerlerini de mezun eden ATAD, Başkentlilere pek çok kursla hizmet veriyor. Siz de bu sene
yemek yapmaktan, yeni tarifler öğrenmekten hoşlanan ya da bu işi profesyonel olarak yapmak isteyen annenize, yemek kursu hediye edebilirsiniz. ATAD’da çorba, makarna, salatalar ve soslar, et yemekleri ve mezeler, dünya mutfakları, soğuk ve sıcak mutfak, pastacılık, açık büfe sanatları ve dekor alanlarında açılan kurslar anneleri bekliyor. Bugüne kadar 9 kurs düzenleyerek yüzü aşkın kursiyer yetiştirdiklerini belirten ATAD Eğitim Koordinatörü Ahu U.GARİPGİL, "En çok ilgi çeken kurslarımız, et yemekleri ve mezeler ile pastacılık kursları. Tüm aşçılık kategorilerinde kurs kayıtlarımız devam ediyor" dedi.Başbakanlık Resmi Konutu Pastacısı Vedat Akça’nın eğitmenliğinde geçen 32 saatlik eğitimin ardından, 13 kursiyer Pastacılık Kursu’nı tamamladı. Kursiyerlerin sertifikalarını aldığı törende, anneler de unutulmadı. ATAD Yönetimi, kursiyerlere sertifikalarıyla birlikte birer karanfil vererek Anneler Günü’nü kutladı. Butik pasta, börek, tart, kurabiye ve süsleme sanatı üzerine 40’ın üzerinde tarif öğrenen 13 kursiyer, sertifikalarını ATAD Başkanı Zeki Gülyiyen ve Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Musa Doğruer’in elinden aldılar. Son dersin ardından kendi ürettikleri ürünleri sertifika töreni davetlilerine sunan pastacılar, lezzetli ürünlerinden tam puan aldı.