Anne yapımı tatları yaşatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Anne yapımı tatları yaşatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Annelerimizin tatları, girişimci bir anne ve kızının çabaları ile Patile Kafe Restoran’da yaşatılıyor.

Haberin Devamı

GELENEKSEL tatları yaşatmak amacıyla Emekli Sanat Tarihi Öğretmeni Semahat Sanaç ve kızı Serra Özdemir tarafından 8 yıl önce kurulan Patile Kafe Restoran, unutulmaz tatları Başkentlilerle buluşturuyor.
Hiçbir katkı maddesi eklenmeden yapılan, koruyuculardan, kimyasallardan uzak anne yapımı lezzetlerin artık yok olduğunu belirten anne kız, şunları söyledi:
“Yıllar önce annelerimizin, büyükannelerimizin yaptığı kurabiyelerin, böreklerin, zeytinyağlıların, reçellerin tadını artık alamıyoruz. Onların kullandığı doğal malzemeler artık kullanılmıyor.
Aslında artık annelerin lezzet yaratmak için zamanı da yok. Biz Patile’yi bu eksiklikleri gidermek için kurduk.
Kişiye özel tatlar
Annelerimizin mutfaklarından yayılan özel kokuları vardır. Fabrikasyon üretim ile bunlar kayboldu. İstedik ki kişiye ve eve özel tatlar, kokular yaratalım. Annesinin kurabiyesini, poğaçasını ya da mantısını özleyen bizi arasın. İstediği malzeme ile istediği yemeği, mezeyi ya da ev baklavasını üretelim.
Şeker ya da kalp hastası olanlar var. Onlar da yediğinden ve hayattan tat almalı. Bizi arayıp özel üretilmiş yemek isteyenlere hizmet vermekten de ayrı bir zevk alıyoruz. Bunun yanı sıra ev davetleri ve özel günler için menüler sunuyoruz. Bayramlarda ev tatlıları ve börekler hazırlıyoruz, yılbaşında da hindi dolması ve meze çeşitleriyle hizmet veriyoruz.
Tüm ürünleri günlük hazırlıyoruz ve ev mutfağı mantığıyla hareket ediyoruz. Ev sıcaklığında olan Patile’de misafir ağırlamak da mümkün. Gün evi hizmeti alarak misafirlerinizi yorulmadan ağırlayıp güzel bir gün geçirebilirsiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!