Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2020 23:51
Gebelik sürecinde meydana gelen hormonal düzensizliklerin kadınların bağışıklık sistemini zayıflattığını ve ilaç kullanımlarının kısıtlı olması nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı daha savunmasız olduklarını dile getiren Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, “Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen SARS ve MERS gibi farklı tip koronavirüs salgınlarında, hamilelerin daha fazla etkilendiği gözlenmişti. Bu nedenle anne adaylarının pandemi süresince hem kendi hem de bebeklerinin sağlığı için beslenmelerine özen göstererek, bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları gerekiyor” uyarısı yaptı.
Dursun, “Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için günde en az 2.5 litre su tüketilmelidir. Proteini yüksek olan yumurtayı günlük yemek listenize eklemelisiniz. Kırmızı et ve beyaz et olarak sayılan balık, haftada en az 2 kez tüketilmelidir. Turunçgillerden portakal, mandalina, greyfurt, nar gibi meyveler, A ve C vitamini anlamında vücuda destek sağlarken, içeriğindeki magnezyum ve kalsiyum vücudu güçlendirir. “Brokoli, lahana, ıspanak, pazı, tere, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, kalsiyum ve demir açısından faydalı oldukları kadar potasyum da içerirler” tavsiyelerinde bulundu.