Anlamlı projede ilk etap tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Anlamlı projede ilk etap tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 16:19

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün ‘Kalbimle Okuyorum, Armağan Ediyorum’ isimli sesli kitap projesinin ilk etabı tamamlandı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Ankara'da gönüllü lise öğrencileri, Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi stüdyolarında gönüllü okuyuculuk yaptı. Öğrenciler 30’dan fazla kitabın satırlarına ses verdi. Projenin birinci etabında seslendirilen kitapların Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi’ne bağışını temsilen, ‘Sesli Kitap Armağan Şöleni’ gerçekleştirildi. Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirilen şölene, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci de katıldı. Ali Odabaş, Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi’nin hizmetlerinden ve bu anlamlı projede yer almaktan mutlu olduklarını söyledi. Harun Fatsa da bu anlamlı projeyle geleceğe kalıcı eserler bırakmanın onuruna ve insana kattığı değerin büyüklüğüne vurgu yaptı. Görme engelli lise ve üniversite öğrencileri de piyano ve kanun performansları ile şölene renk kattı. Gönüllü okuyucu olarak projeye katkı sunan öğrencilere programın sonunda teşekkür edilerek hediyeler verildi. Etap etap planlanan proje 2024’e kadar sürecek. İki yıl boyunca devam edecek projede seslendiren öğrenci sayısı da seslendirilen kitap sayısı da artarak devam edecek.

Haberin Devamı

Anlamlı projede ilk etap tamamlandı

Anlamlı projede ilk etap tamamlandı

Anlamlı projede ilk etap tamamlandı


26 EYLÜL 2022

Hürriyet Ankara, öğrencilerin ‘Kalbimle Okuyorum, Armağan Ediyorum’ isimli projesini ‘GÖZE SES OLUYORLAR’ manşetiyle gündeme taşımıştı.

BAKMADAN GEÇME!