Ankara’ya Çinli turist akını

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya Çinli turist akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2024 15:55

Başkent Ankara, bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 308 bin 109 yabancı turisti ağırladı. Geçen yıl en fazla turist Irak’tan gelirken, bu yıl Çin’den geldi. ANTOD Başkanı Atilla Aytun, “Sağlık turizmine olan ilginin artması turist sayısındaki artışın temel nedeni” dedi.

Haberin Devamı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sektörü de hareket kazandı. Ankara’nın turizm hareketliliğini değerlendiren Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) Başkanı Atilla Aytun, bu yıl Ankara otellerinin yıllık doluluk oranlarının yüzde 60 civarında seyrettiğini kaydetti. Başkent turizminin gelişebilmesi adına Avrupa'ya daha fazla direkt uçuş sağlanması gerektiğini vurgulayan Aytun, özetle şunları söyledi:

DİREKT UÇUŞLAR ARTMALI

Ankara’ya Çinli turist akını

Atilla Aytun

"Yabancı turistlerin gelmesiyle Ankara otellerinin yıllık doluluk oranları yüzde 60 civarında seyrediyor ancak hâlâ istenilen seviyede değil. Avrupa'ya daha fazla direkt uçuş sağlanması bu oranları artırabilir. Sağlık turizmine olan ilginin artması, turist sayısındaki artışın temel nedeni. Bu eğilimin devam etmesi ve daha yüksek doluluk oranlarına ulaşılması için altyapı ve ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, turizmi daha çekici hale getirmek için kültürel ve tarihi değerlerimizin tanıtımına daha fazla önem verilmelidir. Özellikle Avrupa pazarına yönelik tanıtım ve reklam çalışmalarının artırılması, Ankara'nın uluslararası alanda daha fazla turist çekmesine katkı sağlayabilir."

Haberin Devamı

VERİLERLE BAŞKENT TURİZMİ

Ankara’ya Çinli turist akını

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ankara’nın 2024 yılı Kültür ve Turizm Verileri’ kentteki turizm hareketliliğini ortaya koydu. Raporun dikkat çeken başlıkları ise şöyle:

EN ÇOK TURİST ÇİN’DEN GELDİ

Konaklama verilerine göre başkente en çok turistin geldiği ilk 5 ülke:

1. Çin: 20 bin 935

2. Irak: 19 bin 839

3. ABD: 18 bin 36

4. Azerbaycan: 16 bin 855

5. İran: 16 bin 186

EN ÇOK TURİSTİ ÇANKAYA AĞIRLADI

Ankara’nın 2024 yılı ilk 6 ay turizm verilerine göre en çok turist ağırlayan ilçesi Çankaya oldu. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklamak için tercih ettiği bölgelere bakıldığında otellerin yoğunlukta olduğu Çankaya ilk sırada yer aldı. Çankaya da 1 milyon 693 bin 920 yerli, 200 bin 870 yabancı olmak üzere toplam 1 milyon 894 bin 790 kişi konakladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!